Проф. Джеров: Радев заслужава импийчмънт не само заради Мадуро, но и за новогодишното му изказване!

  • 07 февруари 2019 19:08

  • 3580
  • 39
Проф. Джеров: Радев заслужава импийчмънт не само заради Мадуро, но и за новогодишното му изказване!
© Булфото (архив)

В изявленията си президентът допуска куп конституционни нарушения, забравя факта, че страната ни не е част от СССР, казва пред Васил Василев от Faktor.bg известният юрист.

- Проф. Джеров, има ли основание парламентът да поиска импийчмънт на Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на заради подкрепата му за Николас Мадуро и за запазването на комунистическия режим във Венецуела? 

- Това е поредният грешен ход на президента Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на. Според конституцията, правителството води външната политика на нашата държава. Кабинетът изрази своето становище, което е и на Република България. Изказването на Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на някак не подхожда на страната ни. Президентът в последните си изказвания прави много грешки, които не съответстват на длъжността, която заема. Той трябва да се коригира, защото в публичното пространство вече се говори за импийчмът на държавния глава. Когато говорим за Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на, трябва да проследим изказванията му последователно. В последно време има достатъчно подобни речи на президента, които могат да доведат до подобно съждение. Парламентът би могъл да иска оттеглянето на Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на, защото той даде доста поводи, които са основа, за да се помисли по този въпрос. 

- Ще успее ли Народното събрание обаче да събере 2/3 от депутатите, при положение, че от БСП няма да „скалпират“ своя държавен глава?

- Ние говорим само хипотетично за неговото сваляне от власт. Все още не е започнала процедурата. Но не е хубаво, когато един президент създава прецеденти. Всичко е въпрос на преценка. 

- Как си обяснявате поведението на Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на, който според анализатори се държи като опозиция в парламента? 

- Не е моя работа да казвам какво цели, а той трябва да отговори като човек, който заема тази отговорна длъжност. На Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на не му подхожда да се държи по този начин, защото прави грешка след грешка. Събраха се много фалове… Никой друг президент не си е позволявал толкова много недопустими гафове. Когато един държавен глава прави толкова последователни изказвания, говори за за класата на неговите съветници. Президентът е на пост, на който трябва да внимава какво говори. Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на показа в новогодишната си реч пропуска, че конституцията му е дала определени правила, а в същото време трябва да поеме своите задължения. 

- Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на и съветниците му се оплакват, че нямат повече права. Трябва ли да имат повече правомощия на „Дондуков“ 2? 

- Именно. Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на има достатъчно права според конституцията, както и предишните президенти. Никой от предшествениците му обаче не е допускал толкова грешки, недомислия и лоши съветници. Той не познава институцията, в която се намира. Не може за две години все още да допуска толкова разминавания с конституцията. С какво Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на ще се похвали – с грешни изявления и с тълкуванията си на закони в парламента? Той пропуска, че трябва да е обединител. На парламента има надпис „Съединението прави силата“. Нека да го прочете и да започне да се съобразява с него. България е част от НАТО и от ЕС. Премиерът и ГЕРБ направиха добро председателство в ЕС. Като че ли, Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на пропуска факта, че страната ни не е част от СССР. Той не помни, че с другата общност сме скъсали и не трябва повече да се съобразяваме с Русия. 

Последвайте канала на

Novini.bg
3580 39

Свързани новини

Коментари 39

Добави коментар
boiko

2019.02.11 | 14:47

39

Ne moze Prezidenta da nastrojva balgarite edin srestu drug,sazdava uslovija za grazdanska voina i namesa na armijata,tova e grubo narusenie na konstitucijata,tozi chivek veche otkrito podkrepja Rusija i nejnata agresivna politika,trjabva da bade svalen.

2019.02.08 | 22:54

38

Червените тролове и свободни олигофрени се опитват - явно по заповед на крадците от Спосрано 20 - да разпространяват навсякъде, че сегашното управление има нещо общo с СДС! При това всеки НОРМАЛЕН Българин знае много добре по кое време и от коя партия Говнелия Нонова е била в правителството на СДС! Седесарката Нинова, също като крадлата Нинова вика и крещи дръжте крадеца! НИнова прилага метода на Гьобелс, една лъжа повторена 100 пъти става истина, НО за разлика от времето на нацистите, Днес има интернет и мултимедии, които бързо разкриват плитките замисли на Родоостъпниците! Освен това червените, надменни боклуци са много далеч от интелигентността на фашагите! Червените са доказани некадърници във всяко едно отношение, освен в КРажбите на държавно имущество!

Умник Гюро

2019.02.07 | 21:17

18

Фатмака Радев е подла комунистическа мърша. Няма милост за националните предатели като него.

я

2019.02.08 | 21:09

37

Гюро, абе ти верно си умник! Мухаха.

Българин

2019.02.07 | 23:44

29

Лек ти е умствения багаж.

оня с коня

2019.02.07 | 22:26

24

Национални предатели са Борисов, Цветанов и такива платени драскачи като теб.

Оцелял от грабежа българин

2019.02.08 | 19:34

36

Нали нас оправихте,та сега Мъдуро ви на грижа,ваща мм...@й душка,СДС-арска, крадлива!

2019.02.08 | 13:45

35

Хей седесарски гнусен боклук с боклук .Такива като вас трябва да бъдат съдени за разграбване на държавата и за ликвидиране на устоите на институциите и на българската държавност.Защо не се опитате за импийчмънт на президента

2019.02.08 | 06:24

32

само,че някой друг път.ТОВА Е ДЕМОКРАТИЧНО ИЗБРАНИЯТ ПРЕЗИДЕНТ НА БЪЛГАРИЯ.които искат да го сменят,да се явят на демократичните избори и да си пробват шанса.Аз мисля,че Радев ще изкара още един мандат,колкото и да се опитвате да го изкаляте.хората научиха кой притежава тези сайтове и повечето телевизии и вестници.

оня с коня

2019.02.08 | 10:30

34

Чул те Господ.

p

2019.02.08 | 06:58

33

Мадуро срещна ку*ро и се преклониха пред пути*нкото!

ХанкоБрат

2019.02.08 | 05:39

31

Надявам се подобни писачи да ги очаква съдбата на предишният народен съд!

Иван

2019.02.08 | 02:22

30

Много се чудя на тия дето им плащат от "ГЕРБ",като си иде Бойко към кого ще се принасочат да пишат тъпотийте си,естестествено че към комунистите щото те ще дойдат на власт,то няма друг вариант. Така,че момчета или момичета каквито и да сте там,пишете по умерено против президента щото после от тая биберона ще бозаете,а знайте че колкото и анонимни да сте те ще ви разберат кои сте,и тогава ще си лижете оная работа за сол,щото няма да има левраци.....

Българин

2019.02.07 | 23:41

28

Добър вечер , г-н Джеров.
Дълго време не се появявахте на хоризонта, но когато дойдоха нещата от "САЩ" бързате да заявите глас. Кои са САЩ? Най-наглата нация на света, ще водят войни където има нефт , няма да потушат войната в Етиопия /Еритрея ,там няма нищо, но може да продава оръжие . Защо не коментирате , че те съсипаха нашата военна индустрия ? Те може да продават , ние не ? Лека вечер!

Добави коментар

Водещи новини