ДПС: Концепцията на Каракачанов е нацистка и хитлеристка

ДПС обвини ВМРО, че предложените мерки в концепцията им за справяне с циганския въпрос са противоконституционни и антихуманни. От движението са категорични, че става дума за предизборен трик преди евровота.

"Ако се беше запознал обстойно с Конституцията, Красимир КаракачановКрасимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместник министър-председател по обществения ред и сигурността щеше да разбере, че предложеното от него е противоконституционно, защото всички се раждаме с равни права, имаме и право на свободно движение", заяви депутатът от ДПС Джейхан Ибрямов. Той се възмути, че ромите се третират като крепостни селяни.

"Ако някой не иска да обработва земята, как така ще му я предоставяш? Това не е ли един вид принуда? Когато говорим да ограничим български граждани да имат не повече от две-три деца - това не е ли вид принуда? Дори говорим за преднамерена намеса на държавата", добави Ибрямов. По повод отрязването на детските надбавки той посочи, че не само българчета не ходят на училище, а мерките се отнасят за циганския етнос.

Той дори иронизира ВМРО, като заключи, че са преживели идейно израстване подобно на други партии, техни партньори, които искаха да пращат ромите в концентрационни лагери. Ибрямов припомни, че другата седмица се задава антисемитският Луковмарш. "Разбираме защо подхождат по този начин. Наближават евроизбори и някои политически партии трябва да си търсят позагубените рейтинги, за да изкарат поне един евродепутат", заключи депутатът от ДПС.

По думите на Ибрямов Каракачанов е историк и много добре знае чия програма проповядва това - философията на нацизма и хитлеризма. "Всичко това отдалечава България от европейския й път. Това е антихуманно дествие от ВМРО", отсече той за стратегията на войводите.

Коментари

 1. 2019.02.07 | 13:47

  Абе Анарх кажи какво трябва да се направи с тези мангали дето са като кърлежи не искат да се учат,работят и да бъдат като другите,а само трябва да работим и превиваме гръб от сутрин до вечер и да ги храним.ДОКОГА?

  1. 2019.02.08 | 04:22

   много си безграбначен и всицки вие вие малоумни ли щеквище незнам маи ще психицни полни как така вие щена храните и били вашите паро о боже нали си плащате данаците и един път като ги дадете те веце неса ваши болен народ ще наистина

 2. 2019.02.07 | 16:12

  Dr.Ibrjamov,ne ste mnogo umen,zasto ne si vzemete ciganite u vas,posle govorete za fasizam,po vreme na turskoto robstvo poturchichte mnogo balgari,sega Vie se darzite kato nacist sprjamo balgarina ,ne vi li e sram da govorite srestu balgarite.

 3. 2019.02.07 | 15:33

  Tozi drugar Ibrjamov,nikoga ne e bil sred ciganite,da spre da govori za balgarite kolko deca imat,predizborno celenasocheno naliva maslo v oganja tova e takava marsotija,kato ne ti charesva Balgaria ,otivaj na majnata si.

 4. 2019.02.07 | 15:08

  Много цигани се ислямизират и стават електорат на ДПС!!! Цигани... 800хил.,турци плюс българомохамедани... 350хил.
  Там е заровено кучето и затова реве този фес!

 5. 2019.02.07 | 14:40

  Браво на Каракачанов .Отивам в неговата партия

 6. 2019.02.07 | 13:47

  Дпс,евете си майката,това е човека който назовава проблема с истинското му име

 7. 2019.02.07 | 13:18

  Тоя турчин какво се прави че е загрижен за циганите.За да гласуват за ДПС ли?

  1. 2019.02.07 | 13:47

   Какъв турчн е тоя??Минал е покрай турците!!

 8. 2019.02.07 | 13:34

  НЯКОЙ ДА ЗНАЕ ТЕХНИЯ ПРЕЦЕДАТЕЛ , КАТО КАК БЕШЕ В ДЕЛЕГАЦИЯТА ЗА ХРИСТИЯНСКА МОЛИТВЕНА ЗАКУСКА ПРИ ТРЪМПИ? ТОЙ ОТ КОЕ ВЕРОИЗПОВЕДАНИЕ Е?

 9. 2019.02.07 | 13:30

  мангал

 10. 2019.02.07 | 13:28

  А да налееш милиарди специално за ЦИГАНИТЕ и уж за тяхната интеграция, не е ли дискриминация спрямо българите, в които не се наливат милиарди, а само плащат сметки, данъци и осигуровки за да издържат "социално слаби" с фалшиви ТЕЛКОВЕ и да им търпят издевателствата всеки ден? А стипендиите само за ученици цигани, при смешен успех, не са ли дискриминация за българчетата, за които се иска специално отличен успех? А неплащането на вода в гетата масово, на данък сгради / които били незаконни, но странно как с партиди за ток, сателитни чинии и пр./, на данък смет, на здравни осигуровки, не ни ли поставя нас - плащащите в неравностойно положение? И какво казва конституцията по тези въпроси? Време е да има закон, че Неграмотни НЯМАТ ПРАВО ДА ГЛАСУВАТ И ДА НИ ОПРЕДЕЛЯТ СЪДБИТЕ, независимо българи или цигани!

 1. 1
 2. 2

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Политика

още

Анкета

Каква ще бъде учебната година заради COVID-19?

Каква ще бъде учебната година заради COVID-19?

Избрано от Интернет