Правителството ще гласува допълнителни разходи по бюджета на Държавната комисия по сигурност на информацията

  • 06 февруари 2019 07:10

  • 198
  • 0
Правителството ще гласува допълнителни разходи по бюджета на Държавната комисия по сигурност на информацията
© Novini.bg

 Правителството ще гласува допълнителни разходи по бюджета на Държавната комисия по сигурност на информацията. Това е заложено в програмата на редовното правителственото заседание.

Министрите ще разгледат и постановление за изменение и допълнение на правилника за прилагане на Закона за развитието на академичния състав. По време на заседанието ще бъде разгледано и споразумение за сътрудничество между Министерството на финансите и Организация за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР).

Присъединяването на страната към ОИСР е кауза с високо значение за страната, тъй като дейността на тази организация обхваща почти всички аспекти на социално-икономическия живот. Общата стойност на прегледа е в размер на 90 000 евро, от които се изисква българското

Министерство на финансите да заплати 50 000 евро доброволна вноска, а останалата част (40 000 евро) се съфинансира от холандските партньори (Министерството на финансите на Кралство Нидерландия в качеството му на съпредседател на мрежата Висши държавни служители в областта на бюджета за страните от ЦИЮЕ) чрез отделен превод директно на ОИСР. 

Последвайте канала на

Радина Лазарова
198 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини