Отмениха частичното бедствено положение в Смолянско

  • 30 януари 2019 10:07

  • 184
  • 0
Отмениха частичното бедствено положение в Смолянско
© Булфото (архив)

След пускане на движението през проход Превала областният управител на Смолян Недялко Славов отмени частичното бедствено положение, което беше в сила през изминалите два дни. Това съобщиха от пресцентъра на Областна администрация – Смолян.

Проходите и участъците от републиканската пътна мрежа се разчистват и обработват. Движението през проход Рожен е забранено за МПС над 12 т, както и тегленето на ремаркета и полуремаркета. За проход Превала са в сила следните ограничения: автомобилите до 12 тона се движат задължително с вериги, а движението за МПС над 12 т. и тегленето на ремаркета и полуремаркета е ограничено.

В по-ниските части от област Смолян валежите от дъжд са обилни. Язовир „Златоград“ и хвостохранилището при Ерма река преливат. До достигане на нивото на преливане на яз. „Пловдивци“ остават 50 см. Наблюдават се нивата на реките Арда, Върбица, Неделинска и при Мадан, които са значително повишени, като пикът на нивата им се очаква днес и утре.

В областта няма бедстващи хора и откъснати населени места, с изключение на село Мугла, където продължават дейностите по разчистване. Денят е учебен за всички общини. Без затруднения се оказва спешна медицинска помощ и се извършват планирани операции и хемодиализа.

С цел да се осигури безопасност за туристите днес ски зоната в курортен комплекс Пампорово не работи поради силен вятър и снегонавяване.

Последвайте канала на

Десислава Станева
184 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини