Радев пред дипломатическия корпус: Външната политика на България е насочена към сигурност, стабилност, диалог и сътрудничество

  • 28 януари 2019 19:31

  • 1088
  • 13
Радев пред дипломатическия корпус: Външната политика на България е насочена към сигурност, стабилност, диалог и сътрудничество
© Булфото

Изминалата година на предизвикателства направи света по-динамичен и още по-непредсказуем като отражение на вътрешните процеси на едни все по фрагментирани общества. Международните отношения бяха белязани с характер на противоречивост и се увеличава усещането, че изградената система от международни организации не отговаря в пълен обем на очакванията на народите. Затова визията и волята за тяхното реформиране към по-добро се очаква с голяма надежда.

Това заяви президентът Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на на традиционния прием за ръководителите на дипломатическите мисии, акредитирани в България, съобщиха от прессекретариата на държавния глава. Президентът посочи, че развитието на двустранните отношения и укрепването на взаимното доверие имат съществена роля за изграждането на по-сигурен и по-стабилен модел на международни отношения. По думите на президента външната политика на страната ни е насочена към сигурност, стабилност, диалог и сътрудничество.

Европейската интеграция на Западните Балкани, за която от години работи страната ни, вече е устойчива част от дебата за разширяването на ЕС, отбеляза президентът и добави, че първото българско председателство на Съвета на ЕС е потвърдило приоритетите ни за по-добро бъдеще на региона и Европа.

Като най-важни теми в дебата за бъдещето на Европа Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на открои икономическия растеж, конкурентоспособността и разкриването на работни места, намаляване на различията в икономическото и социалното развитие между Северна и Южна, Източна и Западна Европа, за намиране на баланс по стратегически въпроси като сигурност, миграция и кохезионната политика.

Пред чуждестранните дипломати Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на отбеляза активната политика на България, насочена към Източното партньорство и Южното съседство като важни инструменти за постигане на регионална сигурност и стабилност. Развитието на отношенията със САЩ, Русия, Китай, Индия, Бразилия, другите държави от Африка, Азия и Латинска Америка, беше определено като реална възможност за надграждане на двустранните отношения и партньорството в много сфери. Борбата с климатичните промени, глобалната сигурност, борбата с религиозната радикализация, с насилието и тероризма бяха определени от президента като задачи, които могат да се решат пълноценно само чрез общи усилия.

Президентът благодари на дипломатическия корпус за подкрепата, оказвана на сънародниците ни в чужбина, за спазване на техните социални, трудови и образователни права, за съхранение на българската култура и подпомагане на изучаването на българския език и признаването му за матуритетен.

Приветствие към дипломатите отправи и доайенът на дипломатическия корпус – извънредният и пълномощен посланик на Палестина д-р Ахмед Ал Мадбух. В Националния исторически музей присъстваха вицепрезидентът Илияна ЙотоваИлияна ЙотоваИлияна Малинова Йотова е български политик , 5 ти Вицепрезидент на Република България ,, представители на изпълнителната и законодателната власт. На приема президентът беше придружаван от съпругата си Десислава Радева.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1088 13

Свързани новини

Коментари 13

Добави коментар
boiko

2019.01.29 | 16:17

13

Zalak Prezident,vnasjast nestabilnost v Balgaria po porachka,dejstvitelno e predatel.

2019.01.29 | 08:09

7

С платеното си тролско квичене гарантирате и втория мандат на Радев! Толкова ли не разбраха тъпите глави на господарите ви, че на хората наистина им писна от наглата им арогантност! Народа избра Радев, одобрява го и го подкрепя и до ден днешен и Вашето безумно поведение със сигурност ще го доведе и до втори мандат! А най-голямата услуга му правите когато го сравнявате с Плевнелиев.

2019.01.29 | 15:33

12

Да гледа да удържи първия с мандат а за втори може само да си бленуват с Деса.

БЪЛГАРИЯ ЕС НАТО

2019.01.29 | 07:15

6

ДА СИ ВЪРНЕМ ПРЕЗИДЕНТА ПЛЕВНЕЛИЕВ

2019.01.29 | 15:31

11

А теб те е хванал сюргюн. М даа

Мм, даа

2019.01.29 | 10:56

8

Коментара, ако не е чист сарказъм, тогава е остра форма на перманентна интелектуална констипация комбинирана с поли инконтиненция!

boiko

2019.01.29 | 14:19

10

Oste nesto ste dobavja,ste zavistliv prostak,ne moze da se merite s Bojko Borisov,znae go cjala Evropa Vas nikoi.

boiko

2019.01.29 | 14:02

9

Neka da znae diplomatichnija korpus,ch Vie dr, Radev ste obiknoven sarlatanin,spionin na Rusija.

Уча се !

2019.01.28 | 22:52

5

Как така !?

Нали това правителство не го биваше за нищо !?

Или външната политика я прави Иво Христов !?

Аз ли се бъркам, или червените псевдо комунистически съветници на президента, наистина го правят
за смях !?

ура

2019.01.28 | 20:58

4

Тоя две години само си говори и си взима заплата !!!!! Една партия да беше направил дранкало !!!!!!!

Умник Гюро

2019.01.28 | 20:28

3

Свиня Илияна и Фатмака Радев са национални предатели и агенти на руските тайни служби. Те са най-бандитската двойка, докопвала се някога до българското президентство. Но Българският народ не е глупав и ще ги шутира много скоро.

TтТ

2019.01.28 | 20:09

2

Тоя е не само олигофрен, но и лицемер!

2019.01.28 | 19:56

1

Най тъпия президент

Добави коментар

Водещи новини