Аврамова: От Видин до Монтана ще бъде изградена магистрала

  • 24 януари 2019 14:17

  • 1548
  • 2
Аврамова: От Видин до Монтана ще бъде изградена магистрала
© МРРБ

В участъка на международен път Е 79 от Видин до Монтана ще бъде изградена автомагистрала, а от Мездра до Ботевград - скоростен четирилентов път. Това съобщи министърът на регионалното развитие Петя АврамоваПетя АврамоваПетя Аврамова е родена във Враца на 29 май 1963 г. Била е народен представител от 42-то Народно, която проведе във Видин работна среща за напредъка на проекта за модернизация на пътя Видин - Ботевград.

В срещата участваха инж. Дончо Атанасов - член на Управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура", народният представител Владимир Тошев, областният управител Албена Георгиева и кметът на Видин Огнян Ценков. Проектът на път от Видин до Монтана е променен от първоначалните планове в автомагистрала, а участъка от Мездра до Ботевград ще бъде скоростен четирилентов, заради релефа и трудните условия за неговото изграждане.

Тази година трябва да приключат процедурите за избор на изпълнител на пътя между Видин и Ружинци, като успоредно с това ще бъдат процедирани парцералните планове, ще бъдат извършени отчуждителни процедури и в края на годината да започне реалното строителство, каза Дончо Атанасов. Проектът за строителство на пътя между Видин и Ботевград е приоритетен за правителството, като лично ще следя изпълнението на заложените графици, каза Аврамова.

Тя посочи, че първият участък, който ще започне да се строи е от Мездра до Ботевград, тъй като е най-напреднал в процедурите, след него започва строителството на пътя от Видин до Ружинци. 

Министър Аврамова определи като правен казуса между община Видин и АПИ за забавянето на процедурите по изработването на общия и подробния устойствен план на пътя и посочи, че с промените в ЗУТ се дава възможност тези процедури да бъдат ускорени.

По-рано днес министър Аврамова се срещна с кметове на общини и председатели на общински съвети от областта за напредъка на проекта за модернизация на пътя Видин - Ботевград.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
1548 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Ок

2019.01.24 | 20:58

2

А от Мездра до Монтана как ще стане

LALKA P.LALKOVA

2019.01.24 | 14:31

1

VERVAME TI

Добави коментар

Водещи новини