Цветан Цветанов: Силният и обединен ЕС трябва да бъде съхранен (видео)

  • 24 януари 2019 11:18

  • 512
  • 3
Цветан Цветанов: Силният и обединен ЕС трябва да бъде съхранен (видео)
© Пресцентър ГЕРБ

Днес, за да запазим демокрацията и правовият ред, трябва да осигурим на първо място сигурността, защото имаме много тежки конфликти, които са извън Европа, но те рефлектират върху процесите на национално ниво в Европейския съюз. Това каза председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа по време на дискусия "Възможна ли е Европа на първо място", която се проведе днес в Дома на Европа в София. Събитието бе организирано от Европейския съвет за външна политика.

Нека припомним какво се случи с Арабската пролет, в Близкия Изток, какво се случи през 2015 година, когато имахме засилен миграционен процес към Европа - и това доведе до разрушването на това, което Европа изграждаше в собствения си дом. Но Европа отсъстваше от тези ясни процеси, които бяха извън Европа и които можеха под една или друга форма да бъдат взети предвид и заедно със САЩ да решаваме този проблем, тези конфликти, заяви Цветанов.

В момента имаме силен и обединен Европейски съюз, който трябва да бъде съхранен. Ние нямаме граници и европейските граждани пътуват свободно. Това е право, но не е даденост и ние трябва да защитаваме тези права с действия, които гарантират сигурността, посочи председателят на ПГ на ГЕРБ.

Той отбеляза, че след терористичните атаки от последните години Европа е започнала да инвестира повече в сигурност. Но нека да погледнем какво се случва и с влиянието на Русия към Европа и в Черноморския регион. Тук САЩ са стратегически партньор по търсене на решение по тези въпроси, защото ние само със собствените си ресурси не можем да се справим с потенциалното влияние и заплахи от Русия към Европа. За Европа е ясно, че без САЩ трудно може да гарантира сигурността си. Доналд Тръмп и САЩ не могат да бъдат врагове на Европа. Напротив – САЩ са били и ще продължат да бъдат стратегически партньори на Европа, заяви Цветанов.

В българския парламент взехме много важно решение, което да очертае важността от стратегическото партньорство и преговорите, които трябва да се водят между България и САЩ. Като съседи с Турция, Гърция, Румъния трябва да погледнем много внимателно как трябва да изградим нашите оперативни способности, за да можем да гарантираме сигурността в интегриран подход с всички държави, които участват в тези процеси, каза още Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа.

Председателят на ПГ на ГЕРБ заяви, че изборите за членове на Европейския парламент през месец май ще бъдат ключови, защото те ще покажат накъде отива Европа и дали дългогодишните отношения със САЩ ще продължат да се надграждат.„Очаквам Брекзит да бъде използван от различни движения в страни-членки на ЕС като призив и те да последват техния път. Фалшивите новини, прокарващи антиевропейски и антиамерикански настроения, провокират дебат нужно ли е това партньорство Европа-САЩ, а това е единствено в полза на трети страни, обясни Цветанов. 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
512 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
ХА ХА ХА ХА

2019.01.24 | 14:08

3

Малоуумник !! През оная му работа на Тръмп за Европа .

2019.01.24 | 14:05

2

Да ти пикам на ЕС глупак

2019.01.24 | 11:54

1

Галфон!

Добави коментар

Водещи новини