Цветан Цветанов се срещна с посланика на Ирак в България Н.Пр. Джасим Нима Мсауил

  • 23 януари 2019 19:06

  • 509
  • 1
Цветан Цветанов се срещна с посланика на Ирак в България Н.Пр. Джасим Нима Мсауил
© Пресцентър на ГЕРБ

Председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа се срещна с посланика на Ирак в България Н.Пр. Джасим Нима Мсауил, информираха от пресцентъра на ГЕРБ.

Двамата обсъдиха сигурността в региона на Близкия Изток, като посланик Мсаул изрази благодарността на Ирак за участието на България в международната коалиция за борба с групировката "Ислямска държава". Цветанов от своя страна подчерта, че правителството и демократичните институции на Ирак са важен партньор в противодействието на тероризма и причините за неговото възникване.

Цветанов и Мсауил се обединиха около становището, че двустранното сътрудничество трябва да се случва по начин, който да го направи устойчиво в дългосрочен план. Затова Групата за приятелство с Ирак в Народното събрание, която включва представители на всички парламентарно представени политически партии, е важен формат. Посланик Мсауил сподели плановете си да организира среща с Групата, за да обменят идеи за възможността за засилване на двустранните отношения.

Посланикът подчерта, че отношенията между България и Ирак са традиционно добри в исторически план. Той сподели, че се надява да се активизира обменът между висшите училища, за да имат възможност иракски студенти да получат качествено образование у нас.

“Българските фирми в сферата на строителството и енергетиката също са изградили добра репутация в Ирак през годините и са добре дошли, за да участват в процеса на възстановяване на страната”, отбеляза посланикът.

Последвайте канала на

Владимир Василев
509 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2019.01.23 | 20:41

1

Тия и двамата са от маалата. Как па се намериха..!

Добави коментар

Водещи новини