Евгений Дайнов: Като сблъскаш черпаците се стига до бой

  • 28 февруари 2012 08:19

  • 1194
  • 2
Евгений Дайнов: Като сблъскаш черпаците се стига до бой
©

И това правителство не се справя със ситуацията. Не се правят реформи и чакат изборите. Това каза пред БТВ политологът Евгений Дайнов и допълни, че това е причината да се бият групировките, да хвърчат оставки, затова се знае кой ще спечели държавните поръчки. "Като сблъскаш черпаците се случва това - бой с черпаци", каза Дайнов.

Според него правителството е стигнало до момента в които е престанало да управлява и само раздава черпаци. "Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г уволни чиновничка, която е взела 12 хил. лв., а друг, които е взел двойно повече, не е пипан. Правилно е да има уволнения при взимането на бонуси, но това прикрива големите играчи - монополистите. Не напразно ни съди ЕС за това че нямане прозрачен енергиен пазар. Фаворизираме монополите. За мен това е гибелно", коментира още експертът. Според него е по добре е да се бориш, да реформираш и след това героично да се оттеглиш. "Какво значи, че Витоша трябва да стане като Банско? Това фаворизира ски бизнеса и неговите тартори. Има и други черпаци", допълни Дайнов.

"Ако се върнем 1 години назад ще си спомним, че се говореше напарено, за три мандата, противниците бяха наврени не знам си къде. Говореше се, че те са най-добрите, най-моралните, не крадем, няма корупция", коментира от своя страна социологът Андрей Райчев. Според него сривът на ГЕРБ се е състоял миналата година, след скандалите с апартаментите на Цветан Цветанов, смъртта на Мишо бирата и други. Сега само 1/3 от народа е зад Борисов. Според Райчев зимата е най-тежкия период за политиците, след това оптимизмът ще се вдигне. "Това е типична зима, като не наблюдаваме големи скандали. ГЕРБ се оказа едно обикновено българско правителсто", допълни той.

Райчев се съгласи с мнението на Дайнов, че волята за реформа е сведена до нула. Той попита какво стана например с реформата в БДЖ?

И двамата са на мнение, че вървим към нов заем от МВФ. "България при Борисов си купува безвремие", каза Райчев и допълни, че влизаме в коловоза на Гърция.

"След като няма реформи ще има заем отвън. Тези пари няма да помогнат да станем ефективна икономика. Този заем ще е признак на безсилие", категоричен беше политологът.

Последвайте канала на

1194 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2012.02.28 | 21:25

1
Дайнов и Райчев можеше да развиват науката социология в България, вместо да се правят на врачки. Явно второто е по-доходно и по-безгрижно.
Распутин

2012.02.29 | 09:46

2
Бавно и неумолимо Борисов върви към конституционно мнозинство... Горе-долу 50% в бъдещия парламент вече му дават и придворните на Гоцэ и БСП социолози Кънчо"тъпото" Стойчев и Андрюшата Райчев, видни български голфиери, сдобили се със земята за голф игрището си със скандални заменки, ощетили бюджета с няколко десетки милиона лева. Щом тая паплач дава 50% на Борисов, как да се усъмним в другите? Впрочем кой социолог дава ПО-МАЛКО на Борисов, а КОМУНОИДИ? Вече държавната хранилка е затворена и малко са тези, които ще си рискуват реномето в една пазарна ситуация! Прогнозирам, че станахме живи свидетели на КРАЯ на КОМУНОИДНАТА социология...:О)))!Въпросът е, къде е Дайнов в тая даЙндания?

Добави коментар

Водещи новини