СДС: Водим преговори за коалиция за евровота

  • 19 януари 2019 17:32

  • 1795
  • 3
 СДС: Водим преговори за коалиция за евровота
© Булфото (архив)

Съюзът на демократичните сили (СДС) води преговори за коалиция за предстоящите евроизбори. Още е обаче не е решено с кой да си партнира СДС, но не се изключват вариант и за някоя патриотична формация. Това обяви в предаването „Офанзива с Любо Огнянов” по Канал 3 председателят на СДС Румен ХристовРумен Христов Румен Христов е български политик, кандидат за президент на СДС. Христов е роден на 27.12.1955 г. в.

Не сме разговаряли с представители на НФСБ. Има интерес да участваме в коалиции за евровота, но конкретно с НФСБ – не. Не съм се срещал с г-н Валери СимеоновВалери СимеоновВалери Симеонов е заместник министър-председател по икономическата и демографската политика до 16, но това не значи, че не бихме направили такава среща, защото част от привържениците и активистите на СДС подкрепят подобна инициатива. Става въпрос за патриотични формации, за да се постигне по-добър резултат на изборите. За мен обаче най-добър вариант е с „Демократична България”. Водят се преговори, но още няма решение, коментира Христов. Той изтъкна, че именно с „Демократична България” са най-близки възгледите на СДС..

„Ние сме категорично десни. И смятам, че СДС е една от консервативните формации. Заложено е в устава ни и го показахме като не подкрепихме Истанбулската конвенция. Безспорно би имало различия в каквато и да е била коалиция, но е важна голямата визия”, изтъкна Христов.

„Категорично най-добрият избор бе Ф-16. Когато си член на НАТО, по презумпция трябва да си партнираш с нея”, каза лидерът на СДС и по повод избора за нов боен самолет.

Относно аналогията между „Реформаторския блок” и „Обединени патриоти” той смята, че всъщност при патриотите скандалите и разделението е започнало много по-рано. В тази връзка направи и прогноза за предсрочни парламентарни избори.

„Те започнаха да се карат доста по-рано от нас. Ние сме свидетели цяла година на скандали. Затова и проблемите на малката коалиция се отразява и на голямата. И затова положението не е толкова добро, колкото им се струва на управляващите. Заради това и вероятно ще има предсрочни парламентарни избори.

Българските граждани са тези, които ще решат дали да има такива. С тяхното недоволство, с техните протести, с техните искания. Имаше активиране преди Нова година, но вероятно заради празниците ситуацията стихна. Но ако нещо отново взриви обстановката, вероятно ще се стигне до подобни избори”, предрече лидерът на СДС.


Отново на темата за преговори за коалиция за евроизборите той отново изтъкна, че се преговаря с „Демократична България”, но уточни, че за листи още е рано да се говори, тъй като още се водят преговори.

 „Не бива отново да разпиляваме десните гласове. В парламента трябва да има автентична десница”, обяви категорично Румен ХристовРумен Христов Румен Христов е български политик, кандидат за президент на СДС. Христов е роден на 27.12.1955 г. в и припомни резултатите на различните десни формации на последните парламентарни избори, които ако са били обединени, щяха да влязат в Народното събрание.

Той бе категоричен, че СДС ще има свои кандидати на местните избори, като обясни, че решението ще се взема от регионалните структури, които имат картбланш да преговарят за сътрудничество с всички формации с изключение на БСП и ДПС.

 

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1795 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
????

2019.01.20 | 11:19

3

За ИЗБОРИ НЕ трябва да има КОАЛИЦИИ! Освен това ТРЯБВА да се ПОВИШИ ПРАГА за влизане в ПАРЛАМЕНТА!!! Да се ГЛАСУВА за ЛИЧНОСТИ,имената на партиите да бъдат колкото се може РЯДКО СПОМЕНАВАНИ!!!

Оцелял българин

2019.01.20 | 06:55

2

Още един достоен за....Централния !

Тоя

2019.01.19 | 18:45

1

Боклук как може да му качите снимка на фона на ХРИСТО БОТЕВ,значи сте по големи боклуци от него

Добави коментар

Водещи новини