Няколко браншови организации ще внесат в НС предложения за допълнения в закона за горивата

  • 17 януари 2019 12:50

  • 389
  • 0
Няколко браншови организации ще внесат в НС предложения за допълнения в закона за горивата
© Novini.bg (архив)

Изпълнителният директор на Българска петролна и газова асоциация Андрей Делчев съобщи пред журналисти сред среща в БСК по т.нар. закон за горивата, че е постигнато съгласие по предложения на няколко браншови организации за допълнения към Закона за административното регулиране на икономическите дейности, свързани с нефт и продукти от нефтен произход.

В срещата са участвали ръководствата на членуващите в БСК браншови организации Българска петролна и газова асоциация, Българска асоциация на металургичната индустрия, Българска минно-геоложка камара и Камара на строителите в България.

Сред допълнителните предложения към закона са тези на Минната камара, които са свързани със зареждането на машините, които обслужват мините и кариерите. Одобрени са били и допълнителни предложения на строителната и металургичната организации.

С посредничеството на БСК направихме това, което вероятно законодателят трябваше да направи в рамките на първоначалното приемане на закона или ресорната работна група, назначена от вицепремиера Дончев, коментира Андрей Делчев.

Той уточни, че тези предложения ще бъдат внесени в НС и изтъкна, че с тях са "изчистени" голяма част от поставените проблеми. За секторите "сторителство" и "металургия" срокът за окончателните текстове е 23 януари. Ако законодателят приеме тази политика, разчитаме, че всичко онова, което беше поставено като проблем, изискващ отлагане на закона за близо шест месеца - до 1 юли 2019 г., може да се случи в рамките на седмици или месеци, изтъкна Делчев.

Той подчерта, че законът е за "изчистване" на сектора, което се цели и от организацията и каза, че допуска еднопосочност на интересите на заинтересованите страни от бързото влизане в сила на нормативния акт.

В отговор на въпрос Делчев каза, че няма промяна в решението на организацията да напусне КРИБ.

Българската петролна и газова асоциация и БСК не са съгласни с отлагането на действието на закона за горивата. Правителство реши да предложи на НС отлагане на закона за 1 юли. КРИБ подкрепи решението на МС за отлагане влизането в сила на закона.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
389 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини