Защо експертът Румен Радев иска най-добрия самолет - Ф-16, а политикът - не? (видео)

  • 16 януари 2019 08:30

  • 9400
  • 10
Защо експертът Румен Радев иска най-добрия самолет - Ф-16, а политикът - не? (видео)
©

Процедурата не беше опорочена. Надявам се, че днес ще дадем мандат на правителството за придобиване на нов тип боен самолет и ще бъде добър ден за авиацията. Вярвам на експерта бригаден генерал Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на, който каза, че няма по-добър самолет от Ф-16. Сега на политикът Радев не вярвам. Не знам на какво се дължи фразминаването. Това каза Валентин РадевВалентин РадевВалентин Иванов Радев е министър на вътрешните работи в кабинета "Борисов 3" до 31 август 2018 от ГЕРБ в дебат за новите изтребители в ефира на БТВ.

Според Славчо Велков от БСП заседанието на военна комисия е трябвало да бъде отложено, защото голяма част от членовете не са били запознати с доклада на Политико-военната комисия.

По думите на социалиста не се е казало нищо ново. Борис Вангелов от ВМРО допълни, че след решението на парламента има сформирана работна група от 7 държави, три са дали оферти и информация. За разминаването при Обединените патриоти, Вангелов заяви, че не може да отговаря за другите, а от ВМРО ще гласуват "за", защото ако това решение не се приеме то след 10 години няма да имаме ВВС.

Представителят на ДПС Джихан Ибрямов заяви, че още през 2010 са настоявали този процес за се случи, като са настоявали преговорите да се води директно държава-държава. "Ако гоним целесъобразността ние трябва да се ръководим от НАТО и в този случай най-добрият вариант е именно Ф-16", заяви Ибрямов.

Според Пламен Христов от "Воля", те били единствените достойни, които се противопоставили за харченето на милиарди за купчина желязо и всички били чули техните доводи и запита колегите си дали са записали тези харчове в програмата им. Валентин РадевВалентин РадевВалентин Иванов Радев е министър на вътрешните работи в кабинета "Борисов 3" до 31 август 2018 веднага го контрира с това, че ГЕРБ са извели като приоритет образованието, но и модернизацията на армията.

"Само за АЕЦ се е правила такава голяма инвестиция, никой не знае какви са границите, нека дадем възможност на правителството да води преговори. Някой да знае те как купиха транспортни самолети и "Кугър"-и, а ние правим всичко прозрачно", репликира Радев колегата си от БСП. Велков пък скочи с висок тон и заяви, че Валентин РадевВалентин РадевВалентин Иванов Радев е министър на вътрешните работи в кабинета "Борисов 3" до 31 август 2018 не е чел доклада и допълни, че отклонението за момента от рамката е близо 500 хиляди лева.

Според Ибрямов и при трите варианта има надвишаване на рамката и допълни, че всичко се решава при преговори със съответната държава. "Ние сме партньори на НАТО от 2004 година и това изисква от нас преговори държава-държава", допълни представителят на ДПС и допълни, че когато приключат преговорите може да се говори дали се излиза от бюджетната рамка. Всички са съгласни, че ни трябва нов самолет, но се притесняват че може да се отложи темата отново във времето, затова и бързат да вземат какъвто и да било вариант, а всичко са наясно, че Ф-16 е най-добрия вариант. Ибрямов допълни, че и трите варианта се забавят във времето, Грипен и Юрофайтър не предлагат цяло въоръжение, докато Ф-16 има пълно такова.

"САЩ са стратегическия ни партньор. В Португалия пътувахме заедно, 2012 за малко да купим втора ръка Ф-16, самият той беше с мен тогава и в един глас говореше колко е добър Ф-16 и то втора ръка и сега казва, че новия Ф-16 не е толкова добър колкото "Грипен", не мога да разбера какво се промени. Ние сме се хванали за най-големия производител на самолети в света, стратегическия ни партньор от който един винт не сме купили, за какво натискане говорим", допълни Радев и подчерта, че при офертата на "Грипен" дори и да ги купим пак ще трябва да си търсим въоръжението от трети страни.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
9400 10

Свързани новини

Коментари 10

Добави коментар
Румен

2019.01.16 | 16:30

10

Парите развалят човека, а той все пак е човешко същество (разбирайте поредният продажник).

2019.01.16 | 16:23

9

Отговорът е много прост: Ген.Радев е професионалист-пилот и аматьор политик. Мнението му като пилот е важно, тежко и вероятно правилно. Поведението му като политик е жалко и грозно. Дължи се на липсата не умения и опит в политиката. Това го прави зависим от недобросъвестни съветници, които са на дистанционно управление от комунистите. Те ще го използват докато могат, след което ще го зарежат. Справка - Първанов.

сс

2019.01.16 | 13:44

8

Президента като професионалист /единствения от всичките заседаващи тикви/може да му се вярва като казва че,Грипена са най добрите и подходящи за нас,предвид цената и ред други приоритети! НОО ОФИЦИЯЛНО В САЩ СЕ ГОВОРИ,ЧЕ АКО БОРИСОВ НЕ КУПИ Ф_16/ макар че още не се произвежда и с ммилиард по_ скъп ще бъде/ЩЕ ГО СВАЛЯТ ОТ ВЛАСТ И ЦРУ ЩЕ МУ ИЗВАДИ НА ПОКАЗ ЦЯЛОТО ДОСИЕ,КОЕТО ТЕ СТАРАТЕЛНО ПАЗЯТ.

Генерал Радев

2019.01.16 | 13:19

7

Лелеле кой ми сра в комбинезона! Ама аз никога не съм казвал, че Грипен e пo-добър самолет бе хора, а че на мене ще ми излезе покупката на Ф16 много, много скъпо, зашото трябва да върна едни пари от оная година, а мойта Деса- Мерцедеса отдавна е потрошила всичко за дрешки!

Българин

2019.01.16 | 10:49

6

Като чета мненията на тези "специалисти", баничари, разбирам защо сме на този Хал, разбирам защо сме затънали в тази кал? Кал ли, то не е кал, а лайна!

ХА ХА ХА ХА

2019.01.16 | 10:07

5

Кой е Валентин Радев ???? Не е ли същия който тиквата го изрита като некадърник от МВР ???

2019.01.16 | 09:31

3

Президентът г-н Радев, абсолютно никога не е искал Ф16. Това са герберастки лъжи. Той каза, че е хубав самолет, но струва 500 000 000 лв. повече от грипен. Тъпи продажни герберасти-национални предатели.

2019.01.16 | 09:31

4

Напротив, искал е и има доказателства за това.

СААБ : Румба, Връщай парата!

2019.01.16 | 09:22

2

Румен Радев предо години хвалеше Ф16 и ги искаше, а сега иска Грипен ЗАЩО? Защото взе пари от СААБ за лобирането на Грипен и сега някой трябва да връща парите.

2019.01.16 | 08:55

1

ГЕРБ КОЛКОТО И ДА СЕ МАЗНИ НА САЩ, АМЕРИКАНЦИТЕ СИ ИМАТ СВОИ ХОРА В БЪЛГАРИЯ И НЕ СЕ ВЪЛНУВАТ ОТ МНЕНИЕТО НА БАНИЧАРИ

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини