Бойко Борисов: Надявам се първите проекти на Тунис с ЕС да бъдат с България (обновена)

  • 27 февруари 2012 14:45

  • 1081
  • 2
Бойко Борисов: Надявам се първите проекти на Тунис с ЕС да бъдат с България (обновена)
© Булфото

Аз съм първият премиер на страна от Европейския съюз, който посещава Тунис след промените. Надявам се, че и първите проекти на Тунис с ЕС ще бъдат с България.

Това каза премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г на съвместна пресконференция с премиера на Тунис Хамади Джебали след двустранната им среща, предаде "Фокус".

"България може да окаже юридическа помощ на Тунис в изработването на нова Конституция, затова в нашата делегация е включен Евгени Танчев, председател на Конституционния съд, каза Борисов.

Премиерът на Тунис приветства българската делегация с "Добре дошли в революционен Тунис". Борисов е поканил Хамади Джебали да посети България. На срещата с президента на Тунис Монсеф Марзуки българският премиер му е предал поканата на президента Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното – също да посети България.

Борисов съобщи още, че България и Тунис ще включат и културния туризъм в обмена между двете страни. Българският министър-председател е поставил пред президента и премиера на Тунис проблема с липсата на пенсионно осигуряване за работещите преподаватели и лекари от България в Тунис. Проблемът бе повдигнат снощи от българската общност на срещата в Посолството на България и премиерът обеща да попита премиера и президента на Тунис какво може да се направи, за да бъдат осигурявани работещите по договори с "Експомед" и "Техноекспортстрой".

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1081 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Единсличенопит

2012.03.15 | 15:05

2
Тия са го закинали или ще го закинат яката
Работа на кораб

2012.02.27 | 16:16

1
Моля ви бе хора, влезте в този сайт и кликнете на някоя от google обявите , че ми остават още дванайсетина евро докато ми разрешат плащане от google :) или по-точно 250 човека по 0.05 Еuro.... :(( за тоя сайт става вапрос: www.job-on-ship.blogspot.com

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини