Цвета Караянчева: Цяла година Пловдив ще бъде център на духовността, на изкуството и на красотата

  • 12 януари 2019 20:31

  • 614
  • 6
Цвета Караянчева: Цяла година Пловдив ще бъде център на духовността, на изкуството и на красотата
© ГЕРБ

  Цяла година Пловдив ще бъде център на духовността, на изкуството и на красотата, отбеляза председателят на Народното събрание Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на на откриването на изложбата „Изкуството на свободата – от Берлинската стена до уличното изкуство“. Експозицията е част от откриващата програма на "Пловдив – Европейска столица на културата 2019" и е посветена на 30-ата годишнина от падането на Берлинската стена. Председателят на парламента е в града по повод официалното откриване на „Пловдив – Европейска столица на културата 2019“.

Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на отбеляза, че тази европейска инициатива дава възможност повече хора да разберат за нашето културно-историческо наследство и да прославим още повече България. По думите й тя ще ни помогне да обогатим своите знания и показател за това е изложбата, която се открива днес – изложба за свободата, за Берлинската стена и уличното изкуство. Председателят на Народното събрание подчерта, че експозицията е и доказателство за това, че за изкуството няма граници. Тази стена, на която бяхме съвременници, падна и направи така, че Източна Европа да тръгне по своя демократичен път, добави още Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на.

Председателят на парламента благодари на кмета Иван Тотев и на неговия екип за огромната работа, която са свършили, и пожела всички гости, които дойдат в Пловдив, да отнесат със себе си частица от града, частица от България.

Изложбата "Изкуство на свободата – от Берлинската стена до уличното изкуство" представя рисунки върху късове от Берлинската стена, разположени на Римския стадион в Пловдив.

Председателят на Народното събрание Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на и народни представители присъстваха по-късно на церемонията по официалното откриване на „Пловдив – Европейска столица на културата 2019“.

Последвайте канала на

Novini.bg
614 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
Мая

2019.01.12 | 21:17

1

Айде бе.

Митко

2019.01.12 | 21:20

2

Тогава да не я показват Караянчева, че загрозява и Пловдив и цялата инициатива там.

2019.01.13 | 00:01

3

Та на това мероприятие главната роля не е ли на министъра на културата,за каква Цвета ни говорите,какво разбира тя от изкуство и култура, но тук изглежда е важно да не се загуби герберския дух , не културата и духовенството на този красив град

2019.01.13 | 06:09

4

8% ОДОБРЕНИЕ ЗА ПАРЛАМЕНТА,А ТЯ,ПЕКИНСКАТА ПАТИЦА, ТРЪГНАЛА КУЛТУРАТА ДА ОПРАВЯ.ОСТАВКА БЕЗДАРНА ОТРЕПКО.

2019.01.13 | 09:15

5

Олеле тая от кога взе да разбира от изкуство и най- вече от КУЛТУРА ????

2019.01.13 | 09:16

6

ТИ ДА ВИДИШ !!!!

Добави коментар

Водещи новини