За Корнелия Нинова, политико-олигархичните обвързаности и спомена за Техноимпекс

Лидерката на БСП Корнелия НиноваКорнелия Нинова Корнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за в обичайния си агресивен стил отново отправи остри критики срещу управляващите. Стори го чрез декларация в началото на зимната политическа сесия.

Този път обаче с някои конкретни обвинения тя е на ръба на закона, а вероятно и отвъд него, независимо от депутатския си имунитет. Тя обвини поименно 5 големи пътнотранспортни фирми, че са в политико-олигархични обвързаности с властта. А това значи ни повече ни по малко – мафия, пише vevesti.bg.

Ето точния цитат:

„Всички знаем какво се случва, как продължава моделът на политико-олигархичните обвързаности в България, дори в тези 10 дни на 2019 г., но всички мълчите. Някъде си ги говорим по кабинетите тези неща, но мисля, че е време да се чуят от тук и поименно – имената на тези обвързаности. Те са –  1,350 млрд, извън закон и ред за „Пътностроителна техника Груп“, на „Главболгарстрой”, „Хидрострой”, ”Пътстрой-92” и „Трейс груп”.  Ето ги имената и лицата на политико-олигархичните обвързаности“.

И това го казва една бизнесдама от миналото, оглавила РМД-приватизационна сделка /Техноимпекс/ която собствените ѝ съпартийци слагат в графата на „разбойническо-ментърджийската“ приватизация. Същата дама, която нямаше да получи и парче от тортата на разграбването, ако не беше в политико-олигархични обвързаности с тогавашното ръководство на СДС.

И ако не се ползваше с неговото доверие, разбира се, там самаряни нямаше. И никога не е имало.

За да се защити самата тя, Корнелия НиноваКорнелия Нинова Корнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за превърна в политическа опорка принципа: „Каквото било-било,, всички съгрешихме, сега сме преродени и честни и започваме борба с мафията…“

С това нелепо обяснение тя отказва да поеме отговорност не само за миналото на партията си /вместо това носи цветя на паметника на Тодор Живков/, но и за последните управления на столетницата – Лукановата зима, Виденовата хиперинфлация и безвремието при Орешарски.

Нито за спрените на два пъти еврофондове, нито за Батко и Братко, нито за най-голямата предизборна фалшификация – Костинброд…

Само че казано е: „Всички съгрешихме и вкупом непотребни станахме“. А Корнелия НиноваКорнелия Нинова Корнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за има много грешно минало. И в областта на бизнеса, и в областта на политиката. Дори беше уволнявана по подозрение в корупция… Шарланджиева, „Фронтиер“, Красимир Георгиев и едно досъдебно производство дали й говорят нещо? Затова сега и не може да понася Станишев.

Крайно агресивният тон в декларацията на БСП, както споменахме, не е учудващ. Нинова със зъби и нокти, с ярост и лъжливи обвинения ще се опита да натрупа политически дивиденти в тази година на два национални избора. Защото знае, че загуби ли ги, губи и лидерското място в БСП. За нея е въпрос на живот и смърт да превърне евровота в своеобразно вътрешнополитическо гласуване против ГЕРБ и лично против Борисов.

Тази стратегия отдавна е разгадана, но е пошла и безотговорна.

Но ставаше дума за конкретиката. Нямам съмнения, че ако са се почувствали обидени и оклеветени, пътностроителните фирми ще си потърсят правата в съда, а дали ще протестират пред парламента си е техен избор.

Тук само искам да напомня, че младежкият лидер от БСП-Казанлък Георги Михов летя по магистралата с 300 км/ч.

Не ги ругайте, а се благодарете на тези пътностроителни фирми, построили за вашите младежки бабаити не магистрала, а автомобилна писта.

Коментари

 1. 2019.01.11 | 16:35

  Nice, a!

 2. 2019.01.11 | 16:38

  Това всичко го знаеме и неслучайно Народът е казал "Крадецът крещи дръжте крадеца"!

 3. 2019.01.11 | 16:39

  На БСП-то им свършиха парите и сега напират за предсрочни избори. Че са им малко гласовете-не стигат за четири години. Като захлебят малко от Евроизборите и ще се успокоят.

 4. 2019.01.11 | 16:41

  За някои червени и крадливи Сланинести Свине Коледата може да настъпи малко със закъснение , но при всички случаи ще настъпи !! Така че , да квичат малко по -умерено ,за да им остане глас за момента на истината , когато след загубата на Евроизборите "другарите " им от глутницата ги подкарат на заколение !

 5. 2019.01.11 | 17:15

  От целия коментар на Корнела, не е вярна само цифрата. Доста е по голяма. Нали ибрикчии от новини бг?

  1. 2019.01.11 | 17:43

   Ти си Ценко Ценков Чоков? Да не си случайно от с. Галиче, Белослатинско? Що си толкова злобен? Да не са те затворили?

 6. 2019.01.11 | 17:40

  Другарката Курнелия Решетникова-Импексова скри визията за България в огромния си, крадлив, комунистически г.ъз. Там изчезнаха мечтите на българския народ за по-добър живот.

 7. 2019.01.11 | 17:52

  Тази съвсем изтрещя и прегря ? Министър председател само ще сънува,
  .

 8. 2019.01.11 | 17:59

  к.р за к.рнелия и за руми-ради и за вицето

 9. 2019.01.11 | 18:00

  Новини БГ ми заприлича на факти БГ, няма да ме учуди ако има руска намеса! Да не забравяме, че престоят избори! Малко кинти, за сметка на България и БГ народ!!

 10. 2019.01.11 | 18:37

  Вижте снимката - така изглежда много ПРОСТА И НАГЛА жена

 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Политика

още

Анкета

Кога трябва да се проведат парламентарните избори?

Кога трябва да се проведат парламентарните избори?

Избрано от Интернет