Социолог: Никой не се ориентира какво отпадна и какво не от гласуването на пакета "Макрон"

  • 11 януари 2019 08:43

  • 1629
  • 0
Социолог: Никой не се ориентира какво отпадна и какво не от гласуването на пакета "Макрон"
© БНТ

Протестът  в Брюксел е знаков за България. Големият проблем на гласуването на пакета "Макрон", е че никой не се ориентира какво отпадна и какво не. Ще наблюдаваме  следващите месеци "тупкане на топката", като промяната на пакет мобилност ще се очаква от следващия европарламент. Така българския транспорт е в много неизгодна позиция. Това заяви социологът от ТРЕНД Евелина Славкова в сутрешния блок на БНТ. 

"Вчера не бяха гласувани мерките за заплащане и почивките на шофьорите. Целта на политиците е да се извадят дивиденти от ситуацията. Ситуацията вкара малък ресурс на доверие спрямо политиците ни", каза още по темата политологът Страхил Делийски. 

"Екзотика е единодушието между бизнеса и политиците. Свръхопростяването на проблема от типа "Европа иска да ни вземе бизнеса" ни пречи на сериозните разговори", допълни Делийски. 

"Винаги когато говорим за избори, си задаваме въпроса дали ще има нови политически играчи. Винаги е интересно кой ще се появи на сцената. Смятам, че няма да има такива за евроизборите обаче", завърши Евелина Славкова.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
1629 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини