Зелените трамвайни релси от Руски паметник ще бъдат удължени до пл. „Македония“

  • 05 януари 2019 07:37

  • 1181
  • 4
Зелените трамвайни релси от Руски паметник ще бъдат удължени до пл. „Македония“
© Фейсбук/Йорданка Фандъкова

Зелените трамвайни релси от Руски паметник ще бъдат удължени до пл. „Македония“, а в зоната ще оформим линеен градски парк. Това съобщи кметът на София Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска в официалната си страница във "Фейсбук".

"Прекратяването на процедурата за реконструкция на трасето на трамвай №5 от Руски паметник до Княжево ни даде възможност да направим тези промени в проекта. С тях се запазват 163 места за паркиране, както и локалните платна за движение. С промените направени от едно от най-големите френски архитектурни бюра „Вилмот архитекти“ се предвижда увеличение на озеленяването – 467 дървета и 3720 кв. м. зелени площи. Осигуряват се пешеходното и вело движението и се създават места за почивка", пише още Фандъкова.

Тя посочва, че напречните връзки ще бъдат обогатени с по-подходящи пресичания на трамвайното трасе.

"Запазването на броя на местата за паркиране е едно от основните ни изисквания, защото прилежащите зони са строени в началото на миналия век, повечето сградите нямат гаражи и хората, които живеят там, нямат места за паркиране. Архитектите от „Вилмот архитекти“ ще ни консултират по промените, а архитектите от българска страна трябва да преработят документацията. Целта ни е през април да стартира отново процедурата за избор на изпълнител на цялостния ремонт на трасето на трамвай №5. Промените, които правим, ни дават възможност да направим по-зелена градска среда и да увеличим пешеходните пространства и зоните за почивка", съобщи още кметът на София.

 

 

 

 

 

 

 

(Снимка: Фейсбук/Йорданка Фандъкова)

 

Последвайте канала на

Радина Лазарова
1181 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2019.01.05 | 19:59

4

Акъл да дават с лопата да ги ринеш, но за работа хич ви няма.

2019.01.05 | 15:33

2

това ли ти е най-важото, другарко еврейко???!!! какво стана с НЕЗАКОННОТО ПОСКЪПВАНЕ на билетите!!!??

2019.01.05 | 19:57

3

А кое е важното бе манго?

2019.01.05 | 09:07

1

За пореден път,общинарите и кметицата си мислят със задните части. При задръстване,линейки и пожарни през тревата ли да минават!!!

Добави коментар

Водещи новини