Фандъкова представи 30 нови автобуса на природен газ в София (снимки)

  • 28 декември 2018 14:40

  • 1901
  • 4
Фандъкова представи 30 нови автобуса на природен газ в София (снимки)
© Novini.bg

Столичният кмет Йорданка Фандъкова представи 30 нови еко автобуси, които ще се движат по линията 111 на градския транспорт в София.

„Това е най-дългата линия в София. Ще подменим изцяло старите автобуси по тази линия. Ще продължим и с подмяната на автобусите в цяла София. Знаете, че това е част от цялостната ни програма за модернизация на столичния транспорт с нови екологични автобуси. Автобусите са Euro 6 и са нископодови, с климатизация, с видеонаблюдение, с възможност за зареждане на телефон и безплатен интернет – с всички възможни удобства за пътниците и с добри условия за шофьорите. Преди малко разговарях с тях – надявам се автобусите да се пазят, да пътуват безаварийно“, заяви пред журналисти кметът.

„Автобусите се движат на природен газ. След пускането на електробусите, продължаваме с пускането на автобуси на природен газ. Стойността на поръчката е около 23 милиона лева. Това са средства, които столичният автотранспорт осигурява с подкрепата на Столична община", поясни Фандъкова.

В момента коментираме транспортната рамка и благодаря на синдикатите, на нашите партньори, защото преговаряме за условията на работа на шофьорите. Не можем да задържим шофьорите, защото работата е много тежка в София. Планираме покачване на заплащането на шофьорите, така че хората да се чувстват добре и да обслужват добре пътниците“, обясни Фандъкова.

„Следващата година ни очакват още 102 нови автобуса, които ще пуснем до края й, даже може и до средата на 2019 г., защото част от последните 60 автобуса вече са тук, в София. Очакват подготовка за пускане в експлоатация. По този начин 90 % от автобусите в градския транспорт на столицата ще бъдат изцяло променени. Това е важна мярка в борбата за по-чист въздух на София. Надяваме се повече хора да използват обществения транспорт и разбира се подчертавам, че това е цялостно обновяване с екологичен градски транспорт“, каза още Фандъкова.

 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1901 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Предлагаме да оправят пътищата

2019.01.01 | 02:57

4

+ пример как рейсовете започват да ги трошат още при пускането им в експлоатация - това маловажно ли е за теб трол долен. Колко трябва да разбираш като чуваш силен удар на картера в легналия полицай при преминаване. Ама ти летиш не ходиш по земята и лапаш хуьове в облаците. Смешник!!!

Машала Ефенди Ашколсун

2018.12.29 | 01:47

2

Сега остава и пътищата да оправят както и да въведат в норма полегналите полицаи тип пешеходна пътека - днес тамън на новите рейсове така идрънча задницата в тези легнали полицаи че направо картера замина + още повреди така няма да е за дълго безаварийното им ползуване, но в БГ е така винаги каруцата пред коня нямаме пътища нови рейсове взимаме и те така!

2018.12.29 | 13:35

3

И какво предлагаш "ефенди" след като си толкова вещ по транспорта. Ти си поредното мрънкало което нищо не знае но дава неискани съвети.

2018.12.28 | 17:52

1

Браво!!!

Добави коментар

Водещи новини