Хасан Азис: Да не разделяме общините по политически признак

  • 27 декември 2018 18:23

  • 1306
  • 7
Хасан Азис: Да не разделяме общините по политически признак
© Община Кърджали

Нека не разделяме общините и проектите по политически признак, каза пред „Фокус“ кметът на Община Кърджали и заместник-председател на Националното сдружение на общините в България (НСОРБ) Хасан Азис по повод твърдението на БСП, че правителството на Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г раздава без ясни правила средства на общини, управлявани от ГЕРБ и ДПС.

Според Азис това по-скоро трябва да е повод за обединение и за искане на повече средства за българските общини. „Кметовете на ДПС, както и кметовете на всяка една политическа партия, са длъжни да работят в интерес на хората. Това означава, че трябва да реализират своите проекти и да търсят възможности за финансирането на различни проекти, които са в интерес на всички граждани и за развитието на регионите. Тук мога да кажа, че кметовете на ДПС имат една много добра проектна готовност, с която търсим възможности да реализираме своите проекти по населените места. Всеки опит за реализирането на един или друг проект, финансиран от държавния бюджет, да бъде отнесен към политически признак, не е в интерес на местната власт. По-скоро всички ние трябва да се обединим около това да търсим възможности правителството да има по-ясна политика по отношение на местната власт, да има по-голямо финансиране на местните проекти и да подпомага местната власт“, каза той.

Кметът на Кърджали обърна внимание, че като представители в местната власт в национален мащаб кметовете от ДПС са втора политическа сила. „Самото финансиране на различни проекти не е в интерес на местната власт да се оценява само по политически признак. В това отношение бих призовал колегите от всички политически партии да обединим усилията си за увеличаване на възможностите за финансиране на местната власт“, коментира Азис. По думите му финансирането на общинските проекти не трябва да е повод за разделение на кметовете. „Напротив, всеки един проект, реализиран, независимо в коя част на страната, независимо от представител на коя политическа партия, е един успех за местната власт“, подчерта Хасан Азис. Той обясни, че не изпитва ревност по никакъв начин към реализиран проект на община, от която и да е политическа партия.
„Разбирам болката на колегите от другите политически партии, но това е един повод само и единствено да можем да обединим усилията си да има повече реализирани проекти в повече общини на страната“, коментира Хасан Азис.

Кметът на Кърджали обясни, че проектът за път, който се реализира в страната, както и една улица или един водопровод, в никакъв случай не се прави, защото там живеят хора, които са от дадена политическа партия, а в интерес на хората.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1306 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар
Като прочета името

2018.12.30 | 15:37

7

Почвам да бегам,бате?За АК-47!!!

Освен Българският паспорт?

2018.12.30 | 15:31

6

Кое ти е Българското с това име???Правиш ли разлика от къде си и защо не си в майчината ти родина?От приликите идват-признаците?

ДПС ШУМЕНСКО

2018.12.28 | 13:03

5

АБЕ ХАСАНЕ , НА КОИ ДУМИ НА ДПС ДА ВЯРВАМЕ: НА ТОВА КОЙТО ГОВОРИТЕ ИЛИ ПРАВИТЕ.НА ВСИЧКИ ПРЕДИЗБОРНИ АГИТАЦИОННИ СЪБРАНИЯ КАЗВАТЕ,ЧЕ ВСИЧКИ ПАРТИИ В БЪЛГАРИЯ СА БИЛИ ПРОТИВ ДПС,ОСОБЕНО НА ПОСЛЕДНИТЕ ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ ИЗКАРАХТЕ ГЕРБ КАТО НАЙ-ГОЛЕМИЯТ ВРАГ НА ДПС КАТО НАПЪЛНИХТЕ И НАСАДИХТЕ НЕГАТИВИЗМИ И ОМРАЗА В ГЛАВИТЕ НА ЕЛЕКТОРАТА СИ И СТАНАХТЕ ПРИЧИНА НА МЕСТНО НИВО СИМПАТИЗАНТИТЕ НА ДПС ДА ВРАЖДУВАТ ПОМЕЖДУ СИ..... ГОРЕ В ПАРЛАМЕНТА ВЪРШИТЕ ДРУГО ПОДКРЕПЯЙКИ 90% ПРЕДЛОЖЕНИЯТА НА ГЕРБ......АБЕ СТИГА СТЕ НИ БАЛОМОСВАЛИ.....

Георги Радев

2018.12.28 | 12:01

4

Румене, абе нали щеше да ми оправиш акта от полицията? Моля ти се говори с ония в Областното и София - актът още стои. Цяла България видя как оня ненормален инвалид се блъсна у колата ми и я потроши. Заради такива изроди сега аз трябва да страдам... Виж там и оправи нещата... Ако трябва се помоли на Курнелия и Илияна!

х

2018.12.27 | 22:10

3

По ми е интересно, че Ласкин е в Болница, а ази в лудница

2018.12.27 | 19:49

2

То се разпределя според общинските съветници, които гласуват за техните пагубни за държавата проекти със дъщерни фирми от кръга Лиляна Павлова на Златни Пясъци

Uti Bychvarov

2018.12.27 | 19:30

1

Hubo

Добави коментар

Водещи новини