Проф. Антоанета Христова: Битката между Борисов и Радев ще продължи

  • 25 декември 2018 09:18

  • 9392
  • 32
Проф. Антоанета Христова: Битката между Борисов и Радев ще продължи
© Кадър - БТВ

Политиците са такива, каквито сме ние – те са нормални хора, които изведнъж попадат в една роля, за която никой не ги е готвил, никой не им е казвал, че това ще им се случи. Не са готови и за грешките си.

Това каза в сутрешния блок на БТВ политическият психолог проф. Антоанета Христова. Според нея битката между премиера Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г и президента Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на ще продължи. Тя отбеляза, че във всички нормални демокрации противопоставянето е другаде – между лидерите на основните политически сили. „Проблемът е, че стана президент един човек без политически опит, който има своята представа за политическо поведение извън контекста на конституционно определеното. Можем да спечелим от това, но той трябва да умее да поддържа баланса между собственото си желание за опозиционно поведение и конституционната му роля на президент”, подчерта Христова.

Тя беше категорична, че не може в нормална държава да липсва диалог с управляващите, прекалено острото му „влизане” привлича внимание, но и създава разделение. По отношение на изминалата година, проф. Христова коментира, че европредседателството ни е дало самочувствието на фактор на международната сцена – макар да не е било напълно успешно, все пак то е довело до раздвижването на редица процеси. „Лидерът на този процес беше министър-председателят. Той успя да се позиционира в международен план, това беше негова цел на профилиране, на присъствие тази година като политик”, посочи тя.

За традиционната новогодишна реч на Ахмед ДоганАхмед Доган Ахмед Демир Доган  е роден на 29 март 1954 година в с. Пчеларово, Добрич, но изкарва голяма част от Христова коментира, че заради запазването на ДПС като незаобиколим фактор през годините много хора се учат от почетния председател на движението. Не винаги казаното от него се сбъдва, но е ориентир за целите на политическата сила, която вече иска да влезе във властта, посочи политическият психолог.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
9392 32

Свързани новини

Коментари 32

Добави коментар
Георги Радев

2018.12.27 | 11:05

32

Румене, абе нали щеше да ми оправиш акта от полицията? Моля ти се говори с ония в Областното и София - актът още стои. Цяла България видя как оня ненормален инвалид се блъсна у колата ми и я потроши. Заради такива изроди сега аз трябва да страдам... Виж там и оправи нещата... Ако трябва се помоли на Курнелия и Илияна!

2018.12.26 | 14:13

31

На тая изкукалата мога да и препоръчам отличен психиатър .

ДЕМОКРАТ

2018.12.26 | 11:12

30

'Професор " Христова каква дисертация сте защитили за да станете "професор" ??? Да не би да е "За къде без ГЕРБ " ?????

ХА ХА ХА ХА

2018.12.26 | 11:06

29

КОЯ Е ТАЯ ДЪРТА КУКУМЯВКА ????

ИСТИНА

2018.12.26 | 08:46

28

МНОГО Е ГРОЗНО ПАЧ....АВРА ОТ ЯСЛАТА НА ГЕРБ ДА ДАВА ОЦЕНКИ НА ПРЕЗИДЕНТА! КАКЪВ ЛИ ЦИНИК ТРЯБВА ДА СИ, ЧЕ ДА ИЗЛЕШ В МЕДИИТЕ И ДА СЕ ПОКАЖЕШ ПРЕД ХОРАТА, КАТО ЗНАЕШ, ЧЕ РАБОТИШ ПОРЪЧКОВО ЗА ГЕРБ?
ЕТО КОЯ Е АНТОАНЕТА ХРИСТОВА:
Министрите ще трябва да отговарят пред депутатите каква точно експертиза имат директорът на Института на БАН Антоанета Христова и бившата депутатка от „Атака“ Калина Крумова, която в момента е съветник на Валентин Радев. Стана ясно още, че в момента Крумова е докторант към Института за изследване на населението и човека при БАН и че най-вероятно на нея се дължи отпускането на внушителната сума 378 000 лв. за психотестовете по Приоритетна ос 5 - „Техническа помощ“ на Оперативна програма „Транспорт и транспортна инфраструктура“ 2014–2020 г. заради близките ѝ отношения с министър Ивайло Московски. Самата Антоанета Христова пък работи медийно за ГЕРБ.

Радев,

2018.12.25 | 10:34

8

единственият мъж в политиката, останалото са седесарски пyтки - кой Овчарка, кой Кон, кой Тиква.

Станев

2018.12.26 | 06:14

27

"Умрелият " ще бъде Борисов ,защото няма да го огрее да се намести в Президентството ,каквото му е изконното желание ! Защото ,генерал Радев ще бъде избран за втори мандат , а през това време Борисов ще е залязал вече .

2018.12.25 | 10:50

9

какъв мъж е този '',ъж'' под чехъл бе бесепарски пикоч?! Този радев говори точно като пyтka!

Анонимен

2018.12.25 | 15:43

19

Защо говориш от името на народа, знаеш ли къде се намира Хасково, Харманли, Свиленград, Ивайловград, Димитровград, що мислиш, че твоето мнение е миродавно, знаеш ли колко млади очакват да им отстъпиш местото, защото завършиха на запад специалност Психология, втора година учат Магистър, във Франкфурт на Майн, имат пари и то много, но нямат връзки, и такива като теб трябва да си заминат и да отстъпят местото на необременени от партийни пристрастия, Отидоха си родителите им млади от този свят, защото ги боли, че не са при тях, а младото на по 24-25 годишно знае - български, франски, немски, английски и турски език, християни са, от беломорска тракия са, писна ни от слагачи и близачи, Красиви, крехки същества, ама от вас такива не може човек да се уреди, а и ако продължавате ще има да чакате да се завърнат, няма да се завърнат, докато ви има нагаждачите,

2018.12.26 | 01:41

26

Ами като имат мноо кинти що им трее се уреждат? А си зафатят бизнеса и а бачкат усилено .Изпушеняци у нашенско бол. Ама не толку че а плащат на баячки.

2018.12.25 | 16:18

21

...и наивност на която комунягите разчитат , и без която не виреят...

ххх

2018.12.25 | 16:15

20

Ами сърдете се на БКП. Те въведоха връзкарството и все още те дърпат конците,нищо че говорят за справедливост,социална държава....Та те имаха "развито социалистическо общество" но го отрекоха защото точно "социалната им държава" липсваше! Живков дори се оплака че "някой трябва да плати"за нея!-сякаш народа ни живя в охолството на комунистическия рай....Направиха по-лесното-реставрираха капитализЪма за да не "плащат" те,а всеки да се оправя както може(без нашите хора-разбира се) и пак да се бият в гърдите че защитават социално онеправданите....Боже , колко простотия има по нашенско....

гост

2018.12.25 | 18:19

25

Сигурно на народа му е втръснало да говорят все от негово име без да са го питали дали иска,та и тази госпожа не и ли омръзна да е все по екраните от телевизия в телевизия и то точно пък на Коледа взе да ни се повдига,разбрахме ,че трябва да издигне с говоренето си авторитета на управляващите,но дали говоренето и от София и жълтите павета ще е такова ако си направи труда да посети провинцията и се сблъска с действителността там,не дай си боже да и призлее и няма нито лекар,нито фелдшер,пък може и да я ограбят но няма полицаи да се оплаче,как ще и се видят успехите от европредседателството

Anti

2018.12.25 | 16:32

24

Бойко колко още ве колко млади хора ще загинат заради твоите игри ве колко трябва да си алчен че да замесваш 20г в смъртоносните ти игрички

Мислещ

2018.12.25 | 13:51

18

Радев е болен за власт.Да си направи партия,ако му държи и тогава да го видим! Сега е лесно,ден през ден само плюе и нищо друго не прави !

хупата

2018.12.25 | 16:26

23

Искаш да кажеш-Да му направят партия.-тези които го направиха президент.Нямаше против да абдикира като командващ ВВС с10 стари съветски аероплана,да си гушне пенсийката и да си вземе президентската заплатка и последваща президентска пенсийка и пожизнени привилегии....какво да се прави-комунистическо чадо е все пак....

Добави коментар

Водещи новини