В очакване на членството ни в Шенген

  • 08 юни 2011 08:35

  • 673
  • 0
В очакване на членството ни в Шенген
©

Очаквам всички основни политически формации да гласуват "за" влизането на България и Румъния в Шенген. Това заяви в сутрешния блок "Денят започва" на БНТ евродепутатът от ЕНП Андрей Ковачев.

Много от страните от Средиземноморието може да се сравняват с българската Черноморска граница. Това е и едно от желанията на страните - членки за по-силна роля на "Фронтекс", заяви Ковачев.

Гласовете в ЕП против влизането на България и Румъния са малцинство, заяви Илияна Йотова, евродепутат от ПЕС.

Единственият препъни камък е борбата с престъпността и корупцията и вчера се чуха тежки оценки за това доколко тя е ефективна, поясни евродепутатката.
 "Нямаме добри резултати и това го признават всички европейски институции и това е проблем от вътрешнополитически характер", заяви Йотова.

"Лично бих си позволила да дам един съвет към властите - по-малко шум и повече действия. Малко се вярва на полицейските сериали", категорична бе Йотова.

Ковачев поясни пък от своя страна, че във вчерашния доклад на Сесилия Малстрьом за корупцията и организираната престъпност не се е говорило само за България и Румъния, а като цяло за страните от Европейския съюз. "Нямам впечатление, че ние сме сочени с пръст", каза още той.

Йотова заяви, че е очевидно, че на 9 юни България и Румъния не може да чака положителен резултат за влизането ни в Шенгенското пространство.

"Вместо да се замеряме с оставки и с атаки, да бъдем премерени в приказките си", призова евродепутатът от ПЕС.

 

 

 

 

 

 

 

 

Последвайте канала на

Десислава Станева
673 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини