Румен Радев се срещна със заместник-държавния секретар на САЩ Джон Съливан

  • 15 декември 2018 14:15

  • 731
  • 5
Румен Радев се срещна със заместник-държавния секретар на САЩ Джон Съливан
© Президентство

Държавният глава Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на разговаря на „Дондуков“ 2 със заместник-държавния секретар на САЩ Джон Съливан, който е на посещение в България. В срещата участва и посланик Ерик Рубин, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Във фокуса на разговорите бяха стратегическото партньорство между България и САЩ, както и развитието на двустранното сътрудничество. Президентът Радев изрази интереса на страната ни към разширяване на икономическия обмен и увеличаване на инвестициите от САЩ в сфери с висока добавена стойност и информационните технологии. По думите му България се утвърждава като регионален технологичен лидер и привлича все повече експерти и технологични компании от региона и Европа.

Президентът посочи също така, че страната ни има амбицията да се развива като регионален енергиен център в Югоизточна Европа. Реалната  диверсификация с изграждането на интерконектори с нашите съседи, заедно с директните доставки на енергийни ресурси, повишават сигурността и водят до намаляване на цените, с което съответстват на националните интереси на България и на Европейския съюз, посочи още Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на. Обсъдена беше и възможността за разширяването на двустранното сътрудничество в разработването на перспективни енергийни източници.

Джон Съливан даде висока оценка на двустранното сътрудничество в сферата на отбраната и сигурността и на приноса на българските военнослужещи в НАТО. Президентът отбеляза значителния международен интерес към процеса на модернизация на Българската армия, в който участват и САЩ. Държавният глава подчерта, че страната ни се стреми към стратегическо партньорство с бъдещия доставчик, обмен на програми за обучение и търси най-изгодното предложение на основата на равнопоставеност, конкурентност и прозрачност, при спазване на критериите, определени от Министерството на отбраната и Народното събрание.

 

Последвайте канала на

Филип Епитропов
731 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2018.12.15 | 18:02

5

F-16 сигурен пичове,Радев лично ще потвърди,че е доволен.

Умник Гюро

2018.12.15 | 16:36

4

Един почитател ме попита: "женски полов орган с пет букви?" Отговор: "Радев".

Умник Гюро

2018.12.15 | 16:29

3

Ами да, срещнете се, поговорете... Нали и двамата работите за руското разузнаване!

Анонимен

2018.12.15 | 15:18

1

И какво направи като се срещна?- нищо- но сигурно отново е изсрал едно голямо Л......!

Еее

2018.12.15 | 15:26

2

Как нищо?Снима се,показа деса и овоня на другия душата!!!Къде ще види американеца такъв п.р???

Добави коментар

Водещи новини