Румен Радев: Младите хора в България имат огромен потенциал и са отворени към света

  • 19 декември 2018 15:16

  • 599
  • 5
Румен Радев: Младите хора в България имат огромен потенциал и са отворени към света
© Булфото (архив)

Вие извършвате една изключителна общественополезна дейност, защото вашите успехи са най-добрата реклама за успехите на съвременна България, а това, което постигате, е една от гаранциите за чуждите инвеститори да идват в страната ни - така се обърна президентът Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на към участниците в Осмата годишна среща на олимпийските отбори по природни науки днес в Националния археологически институт с музей при БАН.

Радев отбеляза, че успехите в настоящия състезателен сезон са впечатляващи и посочи, че имаме седем златни, 11 сребърни, 14 бронзови медала и пет почетни грамоти.

Тези престижни отличия са извоювани в оспорвани състезание по математика, физика, химия, биология, астрофизика и дават огромното чувство на гордост на всички нас, заяви държавният глава. Той каза, че това е гаранцията, че младите хора в България имат огромен потенциал и са отворени към света. И това ни дава надежда, че България ще бъде преуспяваща държава, допълни Радев.

Президентът се обърна и към учителите и им благодари за всеотдайността, енергията и вярата.

Заместник-министърът на образованието Деница Сачева подчерта, че МОН поставя особен акцент на дисциплините, свързани с математика и природни науки, защото това би трябвало да даде тласък на цялото общество.

Тя каза, че през следващата година 40 процента от дейностите по интереси в училищата ще бъдат насочени в тази посока, че ще бъдат инвестирани почти 1 млн. и 500 хиляди лева в международни състезания и олимпиади, а и предстои национална програма за иновации. Трябва да стимулираме насърчаването на откриването на талантите и тяхното развитие, каза Сачева.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
599 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
Умник Гюро

2018.12.19 | 21:28

5

Фатмак Глупаков с поредната селяндурскa промисъл. Кремълска подлога.

gost

2018.12.19 | 17:02

4

А що гонят млади и способни хора от държавната администрация , сещаш ли се г-н президент или да ти подскажем малко. Заради любимите ти пенсионери, дето са окупирали всичко без да вършат работа.

2018.12.19 | 16:44

3

Мине, не мине някой ден, тоя рапон изтърси “мъдра” мисъл. Невероятен тъпак. Голям резил за нашия народ. Изключително противно същество, ведно с ужасната простакеса Деса.
Срам!

2018.12.19 | 15:45

2

РАДЕВ ТРОВИ МЛАДИТЕ ХОРА В БЪЛГАРИЯ

Уффф

2018.12.19 | 15:37

1

Този скоро ще открие и топлата вода!!Е,ако деса разреши!!!Това е новият Прометей!!

Добави коментар

Водещи новини