Даниела Дариткова: Не е застрашено обучението на студентите от Медицинския факултет на СУ

  • 14 декември 2018 09:37

  • 430
  • 0
Даниела Дариткова: Не е застрашено обучението на студентите от Медицинския факултет на СУ
© Булфото

Депутатът от ГЕРБ и председател на здравната комисия в парламента Даниела Дариткова определи като фалшива новина информациите, че целта на закриването на болница „Лозенец“ е за да бъде отстранен нейния директор проф. Любомир Спасов, който я оглавява вече 20 години. Пред БНР тя подчерта, че ако правителството е преценило, че той не се справя с управлението на лечебното заведение, и е искало да го смени, то е можело да го направи и без да се сменя статута на болницата.

Дариткова заяви категорично, че никой не е имал намерение да закрива Медицинския факултет на Софийския университет. Тя увери, че не е застрашено обучението на студентите там. По думите й единственото намерение е да се търси оптимизация на болницата.

Вчера следобед парламентарната комисия по здравеопазване не успя да вземе решение за съдбата на Правителствена болница „Лозенец“ и остави въпроса за решаване в пленарна зала. При гласуването членовете на комисията се разделиха наполовина – половината подкрепиха предложението болница „Лозенец“ да престане да бъде със статут на ведомствена на Министерския съвет, другата половина от членовете се въздържаха.

„Не очаквах такова разпределение на гласовете, защото никой до заседанието на комисията не беше изказал становище по темата, включително коалиционните партньори от „Обединени патриоти“, които изведнъж се сетиха, че не е имало заседание на коалиционния съвет. Комисията и предложението за това заседание бяха определени преди седмица“, каза Дариткова

Последвайте канала на

Novini.bg
430 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини