Каракачанов: От три години и половина оплаквания за липса на храна в армията няма (видео)

  • 13 декември 2018 14:48

  • 1344
  • 9
Каракачанов: От три години и половина оплаквания за липса на храна в армията няма (видео)
© Булфото (архив)

Много неща се изговориха за доставката на храната за армията ни. Много от тях бяха верни. Тази ситуация бе създадена след 2015 г. Проблемът не е в Министерство на отбраната. Не ме интересуват борбите между отделни фирми кой ще спечели поръчката за хранене на военнослужещите, а армията да бъде нахранена. Това каза министърът на отбраната Красимир КаракачановКрасимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместник министър-председател по обществения ред и сигурността по време на заседание на комисията по отбрана в парламента, предаде репортер на Novini.bg.

Проблемът не е в Министерство на отбраната, а в това, че буквално до април месец 2018 г., той е трябвало да бъде решаван заради едно или друго обжалване в съда, коментира Каракачанов.

„Аргументите, които бяха изложени се подкрепят от цялото ръководство на Министерство на отбраната – и цивилно, и военно. Най-голямата грешка като констатация в храненето на Българската армия е когато се стигна след 2007 г. до кетъринги и до подобни форми“, каза той.

" Приказки за корупция за храненето на военнослужеите не приемам. От три години и половина оплаквания за липса на храна в армията няма. Няма оплаквания и за качеството на храната, за разлика от други години преди нас. Всичко останало е спекулация“, подчерта Каракачанов.

„Ние не сме решавали нищо и не сме ограничавали нищо, за да можем да осигурим войската“, добави той.

„Необходимо е да има поправка в Закона за въоръжените сили, за да може да се реагира при подобни ситуации. Обществената поръчка сега трябва да се прекрати и да се обяви нова. За да няма битки между фирмите. Подготвяме промените в закона и те ще бъдат внесени в МС. Искаме да дадем по-голяма конкурентна възможност за да няма сблъсък:, каза Каракачанов.

Славчо Велков заподозря, че изслушването на министъра на отбраната по въпросъте, свързани с храненето на военнослужещите, е опит за дискредитация на Каракачанов. Той бе категоричен, че няма да участва в подобно нещо и отбеляза, че има пълно доверие на министъра.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1344 9

Свързани новини

Коментари 9

Добави коментар

2018.12.13 | 16:46

9

а защо не по закон - на всеки е ясно защо...................

Гочев

2018.12.13 | 16:40

8

БОГАТАТА ДЪРЖАВАТА БЪЛГАРИЯ ПЛАТЕНА АРМИЯ! НА ТИЯ СИГОРРО И БЕЗПЛАТНА ИМ Е И ХРАНЕНЕТО ТАМ. ТОЯ КАРАКАЧАН НАЛИ ИЗКАШЕ ВРЪЩАНЕ НА РЕДОВНА КАЗАРМА, ТОЯ Е ПЕПЕРУДКА ФУРНДЙИСКА ЛОПАТА. ТАКИВА ПОЛИТИЦИ СА ВРЕДНИ ЗА БЪЛГАРИЯ.

Седесарска мафия

2018.12.13 | 16:01

3

Социалистическа България хранеше 100 000-на армия и беш суверенна страна, след костовистия преврат не само че СДС не храни 20 000-та армия (с чистачките), но краде от парите за храната й.

пурко

2018.12.13 | 16:24

7

Да ,хранеше ,с боб чорба....на която само името беше "боб" а чорбата беше в изобилие...А за преврата...Костов беше едно от доверените лица на БКП на което беше поставена персонална задача за дискредитиране и унищожение не само на СДС(което си беше рожба на БКП но излезе от контрола им) , а и на "синята идея"въобще...Знаете много добре каква беше тогава "синята идея"-демокрация без комунисти във и около властта,без комунисти в ръководните нива на икономиката,политиката и обществения живот...Трябва да признаем че Костов се справи блестящо,толкова блестящо че СДС стана нарицателно за корупция наравно с партията майка БКП-БСП....Това беше целта на ДС кукловодите....

Армията може да не е,

2018.12.13 | 16:05

6

но военния "свинеподобен" министър е добре охранен. Синята върхушка не гладува.

Анна Заркова, журналист:

2018.12.13 | 16:03

5

"ГЕРБ и ОП се изпокараха кой да крадне от храната за войниците".

Ибрик Симеонов - внук на Варел Симеонов /виден па

2018.12.13 | 15:28

1

Баба ми Кофа Симеонова вика на чичо Прасимир нерез , защото харесвал Пиги от "Кукленото шоу " ,Лиляна Павлова и други свинеподобни.

Ха-ха-ха

2018.12.13 | 16:02

4

Свинеподобни...

2018.12.13 | 15:38

2

Е кажи им с две думи, че нас ни обслужват много крадливи фирми

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини