Комисията по отбрана ще изслуша министър Красимир Каракачанов по въпросите за храненето на военнослужещите

  • 13 декември 2018 07:30

  • 582
  • 0
Комисията по отбрана ще изслуша министър Красимир Каракачанов по въпросите за храненето на военнослужещите
© Булфото/архив

Комисията по отбрана ще изслуша министър Красимир КаракачановКрасимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместник министър-председател по обществения ред и сигурността по въпросите за храненето на военнослужещите. Заседанието ще се проведе от 14.30 ч. в зала 232 на Народното събрание на пл. "Княз Александър I". 

Медийно разследване показа, че в продължение на три години военните се хранят без обществена поръчка за доставка на продукти и напитки. Парите, похарчени за храна на армията, са близо 31 млн. лв. В сряда парламентът отхвърли предложението на „Воля“ министърът на отбраната Красимир КаракачановКрасимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместник министър-председател по обществения ред и сигурността да бъде изслушан за обществените поръчки за храна на армията.

След това председателят на Комисията по отбрана ген. Константин Попов обяви, че министърът ще бъде изслушан по време на заседанието на комисията.

„Ако не бъдат удовлетворени, този въпрос може да бъде поставен следващата седмица в парламента“, заяви ген. Попов. Ден по-рано от БСП също коментираха темата - Атанас Зафиров от БСП попита министър Красимир КаракачановКрасимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместник министър-председател по обществения ред и сигурността кои са тарикатите, които са се опитали да откраднат 31 млн. лв. от армията за храненето на военнослужещите.

На вниманието на членовете на комисията се поставят промени в Закона за преминаването през и пребиваването на територията на Република България на съюзнически и на чужди въоръжени сили, който ще бъде разгледан на второ четене. Като част от измененията се предлага да влезе в сила възможността за издаване на български лични документи с електронна идентификация, които са част от новото поколение документи от 1 януари 2020 г.

Основната част от измененията са свързани с въвеждането на документ – карта на служител в структура на НАТО и на зависимо лице на такъв служител.

Дневният ред предвижда още на закрито заседание да се представи на информация относно изпълнение на разходната част на бюджета на Министерството на отбраната за 2018 г. по основни направления и проекти, реализирани икономии и планове за усвояване до края на годината. 

Последвайте канала на

Радина Лазарова
582 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини