Адвокатът на Цветан Василев за Елена Йончева: Вероятно става дума за политическо мачкане

  • 23 януари 2019 11:11

  • 2522
  • 4
Адвокатът на Цветан Василев за Елена Йончева: Вероятно става дума за политическо мачкане
© Булфото (архив)

Най-рано през февруари спецсъдът ще решава дали да спре с четенето на обвинителния акт по делото за фалита на КТБ. След влезлите в сила промени в НПК прокуратурата вече няма да чете цялото обвинение в залата. 

По мащабния процес обвинителите са едва на 7760-а страница от 11 000. Ако обаче през февруари съдът реши, това четене на всички подробности ще приключи. Според един от защитниците по делото - Константин Симеонов, след като делото е започнало по старите разпоредби в закона, така трябва и да продължи.

Основният проблем е, че измененията се правят с преходни и заключителни разпоредби, припомни Симеонов и заяви, че "това само неграмотник може да го измисли". Интересно според адвоката било, че никой, в т.ч. и президентът, не се впечатляват от тези промени. А целта на всичко това е да спре четенето на обвинителния акт в съдебна зала, смята още Симеонов.

Един от прокурорите по делото - Антоанета Софронова, заяви, че до 5 февруари, когато отново има насрочено заседание, обвинението ще е готово с доклад, който ще е съобразен с поправките в НПК. Изморихме се да четем и ще е по-лесно да докладваме обвинителния акт, посочи тя, но уточни, че решението ще вземе съдът.

Симеонов обаче припомни, че в същото време от всички материали за разследването на фалита на КТБ вече са образувани около 30 дела. Сред тях е и това на Елена Йончева, обвинена за пране на пари.

Журналистката нямало как да знае какъв е произходът на парите, нито пък да предполага, че ще има такова развитие с банката, обясни Симеонов. И допусна, че вероятно става дума за политическо мачкане, заради твърденията на Йончева за случващото се в Хасково.

Екстрадицията на Цветан Василев е в тотален застой. И вина за това има българската прокуратура, защото след първоначалното искане бяха изпратени още няколко. И така съдът в Сърбия не знае какво да прави, посочи Симеонов, цитиран от БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2522 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
госпожа Лъжа

2019.01.24 | 15:49

4

Цветан Василев и той е невинен пък платихме 4 милиарда.Сега пък и тая е невинна..Да влиза в дранголника там и е мястото. Па може да намери и там някоя дупка в оградата и да избяга

Умник Гюро

2019.01.23 | 17:03

3

Този адвокат на дявола сега защитава другарката Крадла Йончева. Всеки може да си направи изводите.

s

2019.01.23 | 13:10

2

Vse oste imat kradeni pari da vi plastat,dr. Simeonov.

Мемо

2019.01.23 | 12:31

1

Няма ли кой да смачка муцуните на наглите адвокати на мафията? До кога тези нагли и алчни твари ще ни убеждават, че техните клиенти: мафиоти, крадливи политици, кметове, олигарси или брутални убийци са невинни като бели агънца. До кога тези твари ще се считат за персони над закона????

Добави коментар

Водещи новини