България дава 19 559 лева за настаняване на мигранти и бежанци в Република Македония и Босна и Херцеговина

  • 12 декември 2018 13:22

  • 621
  • 0
България дава 19 559 лева за настаняване на мигранти и бежанци в Република Македония и Босна и Херцеговина
© Булфото (архив)

България предоставя 19 559 лева по линия на официалната помощ за развитие като доброволен принос във Фонда за мигранти и бежанци към Банката за развитие към Съвета на Европа, реши правителството.

Средствата ще подпомогнат осъществяваните от Фонда текущи проекти за подобряване на материалните и техническите условия за посрещане и настаняване на мигранти и бежанци в приемни и транзитни центрове в Република Македония и Босна и Херцеговина. Ще се укрепят административният капацитет на центровете и възможностите им за предоставяне на най-необходимите санитарни, медицински и социални грижи.

Финансирането ще бъде осигурено от одобрените средства от бюджета на МВнР за 2018 г., предназначени за официална помощ за развитие и хуманитарна помощ. Българската помощ е насочена към постигане на Целите на устойчивото развитие в държавите партньори от Западните Балкани и Черноморския басейн, а така също към подпомагането и обмяната на опит в прилагането на практики за добро управление и решаването на значими социални проблеми в тези страни.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
621 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини