ГЕРБ поздрави студентите по случай 8 декември

  • 07 декември 2018 12:22

  • 719
  • 4
ГЕРБ поздрави студентите по случай 8 декември
© Pixabay

ГЕРБ поздрави студентите по случай 8 декември. Това е ден, в който си заслужава да помним, че интелигенцията на нацията, събрана в студентските аудитории, е тази, която принадлежи на бъдещето, прочете в декларация от парламентарната трибуна Радостин Танев.

Така от партията напомниха на новите поколения за предизвикателствата на времето и едновременно за отговорността, която има всеки. Това, което създаваме като закони, предаваме като опит, споделяме като послания, създава бъдещето на нацията и държавата, се казва в посланието. Поколението, което сега е в университетите, иска повече, но и може повече, подчерта депутатът.

По думите му, то бързо иска да направи следващата стъпка, няма търпение, но има и ясни цели, младите хора са склонни да работят и да постигнат резултати сега, не след години.

"Те са отдадени на социални каузи и имат много по-висока чувствителност към моралните проблеми, това поколение може да смени работата си повече от пет пъти в живота си, ще е готово на бързи революции и цялото му ежедневие ще е обвързано с развитието на индустрията". Това означава, че всяка една част от обществения живот, от пазара на труда трябва да се променя достатъчно бързо, за да може да приеме новото поколение без трусове, подчерта Танев.

Най-голямото предизвикателство е осигуряването на кадри за пазара на труда. Тук са съсредоточени и усилията на цялото управление на ГЕРБ, заедно със синдикатите и работодателите, увери представителят на управляващата партия. И напомни, че част от основните стъпки са кариерно ориентиране още от детската градина, развитие и утвърждаване на дуалната форма на обучение и др.

Не можем да си позволим със стари методи и практики да задържаме младите хора на работните им места, както и да се предлага обучение, което не гарантира развитието им, подчерта Радостин Танев. Най-важно в момента е да има работещи механизми, които да гарантират кариерната реализация на студентите не просто някъде, а на добри работни позиции, се заявява в декларацията. От ГЕРБ отчитат, че вече много млади хора се връщат у нас.

Последвайте канала на

Novini.bg
719 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2018.12.07 | 17:20

4

ГЕРБ поздрави студентите по случай 8 декември и им пожела скорошно напускане през терминал 2 . ХА ХА ХА !!!

Студентаа

2018.12.07 | 13:55

3

И освен това молят да се обнови летището, та да им е по-комфортно, като излитат за чужбина :)

Студента

2018.12.07 | 13:47

2

А студентите им теглиха една майна :)

Budaland

2018.12.07 | 13:13

1

Честит 8ми март, уважаеми студенти, хахахахаааа

Добави коментар

Водещи новини