Депутатите удължиха работното си време

  • 06 декември 2018 14:04

  • 419
  • 0
Депутатите удължиха работното си време
©

Народното събрание удължи работното си време до приемане на промените в Закона за движение по пътищата, предаде репортер на Novini.bg.

Предложението направи председателят на парламнета Цвета Караянчева. "За" гласуваха 80 народни представители, "против" бяха 4 и "въздържал се" - 11.

На вниманието на депутатите се поставят три законопроекта за изменение и допълнение на Закона за движение по пътищата. Единият е внесен от ПГ на „Воля“. Идеята на вносителите е да се събират глобите при нарушения на правилата за движение по пътищата веднага чрез пост устройство.

Вторият законопроект е внесен от Министерски съвет. Основна цел на законопроекта е да се постигне облекчаване на административните процедури и да се намали административната тежест, като се намали броят на документите на хартиен носител, които заинтересованите лица представят в процедурата по издаване на удостоверение по за регистрация.

Третият законопроект е внесен от ГЕРБ и има за цел да отразят промените, свързани с тол системата. Междувременно между първо и второ четене са постъпили и редица предложения на ПГ на „БСП за България“.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
419 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини