Корнелия Нинова: АПИ ни хвърля прах в очите

  • 05 декември 2018 12:13

  • 983
  • 8
Корнелия Нинова: АПИ ни хвърля прах в очите
© Novini.bg (архив)

Получихме отговор от АПИ на искането ни за проверка на строителството на някои отсечки от магистралите. Чак след 30 дни, но все пак отговор. За нас той е опит да ни се „хвърли прах в очите“ и да се „замете“ случаят. Това каза на брифинг в Народното събрание лидерът на БСП Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за.

„В него се съдържат неверни твърдения. Абсурдно е да не може да се направи проверка на вече построен път. Твърди се, че такива проверки могат да се правят само по време на строителството“, обясни тя.

„Неприемливо е твърдението, че такива проверки, трябва да се правят от лаборатория, посочена от изпълнителя. Тоест строителят да проверява сам себе си“, коментира Нинова и уточни, че това не може да гарантира обективност.

„Неприемливо е опозицията да дава експерти на АПИ, за да решат проблема. Това предложение означава две неща - или некомпетентност, която АПИ признава, че не може да се справи, или е поредният опит да ни накарат да се сговорим“, заяви лидерът на левицата.

„Настояваме за трета независима страна, която да бъде европейска независима лаборатория, не оперирала досега в България“, каза още Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за.

Камарата на строителите организира подписка сред своите работници за преустановяване необоснованите и неподкрепени с доказателства публични твърдения за корупция и злоупотреби в строителството. Защо не направите подписка срещу ОЛАФ, а сте тръгнали да правите подписка срещу опозицията“, коментира още Нинова.

„Уважаеми строители, когато казваме нещо не просто твърдим необосновано, а се подписваме с имената си и подписите си. Такова твърдение с имена и подписи е подадено в Прокуратурата. Там има сигнал със същите твърдения за злоупотреби и съмнения за корупция от ОЛАФ“, обясни Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за.

„Това ще бъде прецедент и в европейската политическа история - подписка не срещу управленско решение или процедура, проведена от управляващи, а срещу опозицията и то защото търси истината. Ние искаме независима европейска лаборатория да каже фактите, а органите да се заемат оттам нататък“, каза още Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за.

Какво ще направим, след като получихме писмото на АПИ - ще посочим от къде да бъдат взети „ядките“, конкретните точки. В писмото ни до АПИ вече сме посочили отсечките от магистралите, заяви от своя страна говорителят на ПГ на БСП Елена Йончева.

„Ще се направи проект за организация на движението по време на взимането на „ядките“. Той ще бъде съгласуван и одобрен от АПИ“, посочи тя и допълни, че всички отсечки, посочени от БСП са построени или ремонтирани през последните 5 години.

„Няма да създаваме експертна група, защото считаме, че европейската лицензирана лаборатория ще вземе необходимите „ядки“. Тя ще ни даде информация за качеството на пътната настилка, за дебелината на пластовете и качеството на материалите, които са вложени. Дали качеството и дебелината отговарят на техническите изисквания“, заяви Елена Йончева.

„След получаване на АКТ 16 няма никакво законово основание, което да забранява извършването на техническа експертиза. Когато има съмнения и видими повреди на пътя, е необходимо да бъде извършена такава техническа експертиза“, обясни тя.

„Не са изключени недобросъвестно съставени протоколи по отношение на качеството. Не са изключени недобросъвестно направени лабораторни изследвания“, каза още Елена Йончева.

Последвайте канала на

Владимир Василев
983 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар
USA

2018.12.05 | 21:27

8

Е Ти да не искаш сперма да ти хвърлят по очите да те е.ба в старата и грозна биволица!

Л

2018.12.05 | 13:27

7

Кури кажи как преватизираш

със педераски тролове

2018.12.05 | 13:13

6

НЕ СТАВА.

Умник Гюро

2018.12.05 | 13:06

5

Агентката на руските тайни служби, Курнелия Решетникова, е в поредна подривна болшевишка акция срещу независима България.

koko4ko

2018.12.05 | 12:53

4

Ей, не се умори да лае по вятъра тая дърта овца, че покрай нея се обажда и дакелът и /с извинение към породата/ , това тежко недуразумение и непоправима грешка на природата - Елена Йон4ева.

дядка

2018.12.05 | 12:46

3

Нинова е велика унищожителка на БСП. Изпратена е в БСП от ЦРУ

чичо

2018.12.05 | 12:44

2

Че вие имате ли очи?

2018.12.05 | 12:24

1

Че ти какво искаш-да ти свалят звезди ли?????

Добави коментар

Водещи новини