Цветанов се срещна с директора на Офиса по Централноевропейски въпроси в Държавния департамент на САЩ Даниел Лоутън

  • 05 декември 2018 11:45

  • 427
  • 0
Цветанов се срещна с директора на Офиса по Централноевропейски въпроси в Държавния департамент на САЩ Даниел Лоутън
© ГЕРБ

Председателят на парламентарната група на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа се срещна с директора на Офиса по Централноевропейски въпроси в Държавния департамент на САЩ Даниел Лоутън.

По време на разговора Лоутън изрази благодарност към България за надеждното партньорство и сътрудничество, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ. Беше специално изтъкнато, че израз на отличното сътрудничество между двете държави са скорошните срещи между министър-председателят Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г и държавния секретар Майк Помпео през месец септември в Ню Йорк и срещата в началото на ноември във Вашингтон между Помпео и българския външен министър Екатерина ЗахариеваЕкатерина Захариева Екатерина Захариева е заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на. Американската страна изказа поздравления и за успешното приключване на Българското председателство на Съвета на ЕС през първата половина на 2018 г. Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа и Даниел Лоутън се обединиха около мнението, че извеждането като приоритет на нашето Председателство на европейска перспектива пред Западните Балкани е фактор с решаваща важност за региона. По този начин се дава ясна перспектива пред тези държави за тяхното европейско бъдеще. Радостен е фактът, че Западните Балкани са разглеждани приоритетно и по време на сегашното Австрийско председателство, а и по време на предстоящото през първата половина на 2019 г. Румънско председателство.

По време на разговора беше обърнато специално внимание и на въпроси, касаещи енергийната сигурност. Американската страна подчерта важността на интерконекторната връзка между България и Гърция, като реална възможност за диверсификация на снабдяването с газ за региона. От своя страна Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа представи идеята за газовия хъб "Балкан" и възможностите, които съоръжението дава за диверсификацията на доставките.

Двете страни обсъдиха и модернизацията на българската армия, най-вече в сферата на предстоящото закупуване на нови изтребители за българската авиация. Цветанов информира, че в момента тече процедура по уточняване на офертите с тримата участници в търга - Ф-16, Грипен и Юрофайтър. Решението ще бъде на българския парламент, като най-вероятно ще бъде взето през първата половина на 2019 г.

По време на разговора беше обсъдена и парламентарната работа по новият Закон за вероизповеданията и някои от текстовете,  които будят тревога у чуждестранните църкви. Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа гарантира,  че религиозните права на гражданите са гарантирани от Конституцията на Република България и никой няма намерение да нарушава тези права. Между първо и второ четене на закона е имало широка дискусия по темата, в т.ч. и с представители на обществени и религиозни организации и всички дискусионни моменти са били изчистени и преодолени. В предстоящия за приемане закон няма текстове, които могат да будят тревога в насока накърняване на религиозните права и свободи, подчерта Цветанов.

Днес Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа ще участва в официалната траурна церемония в Националната катедрала на Вашингтон по повод смъртта на 41-ия президент на САЩ Джордж Х. У. Буш. Очаква се на церемонията да присъстват повечето бивши президенти на Съединените щати, както и настоящият президент Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
427 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини