Концертен Остап Бендер, пратил Брегович на Бузлуджа, дължи пари на пенсионери

  • 04 декември 2018 11:49

  • 2300
  • 1
Концертен Остап Бендер, пратил Брегович на Бузлуджа, дължи пари на пенсионери
© Facebook

Измамна схема с концертни билети разкри в сутрешния си блок БТВ. В репортаж по темата се твърди, че стотици са били ужилени от некоректната промоутърска фирма Moko Solution. Хората са купили билетите си преди година, но концерти не е имало и парите не са им върнати. В годините назад фирмата е свързвана с роднини на Красимир Гергов, а днес зад нея стои Димитър Дамянов. Последният се счита за приближен на Кирил Добрев и Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за и е в основата на концерта на Горан Брегович на Бузлуджа, пише topnovini.

След неколкомесечни преговори, в които мениджмънта на музиканта е бил изнервен до краен предел, Брегович все пак се случи. Сърбинът бе докаран с частен самолет. Скандалите с Moko Solution обаче не спират.

В началото на годината организацията за управление на авторски права Музикаутор прати сигнал до ДАНС относно нарушения на промоутъра. Според тях фирмите на Дамянов укриват милиони левове приходи и не плащат авторски права. Фирмите, действащи под бранда Moko.Solution, формално сключват договор с Музикаутор, за да изпълнят законовото изискване да имат предварително разрешение от авторите. След това обаче не изпълняват задълженията си и не заплащат възнаграждения. Тогава стана ясно, че под различни имена работят над осем фирми, които от 2014-а до края на 2017 -а са генерирали предполагаеми приходи от продажба на билети над четири милиона и половина лева.

Нарушенията продължават и тази година. На 28 юли концертът на Тимати в Слънчев бряг е отложен за друга дата. Билети са купувани и за други несъстояли се събития, става ясно от материала на bTV. Промоутърът е обещал да върне 250 лева на излъганите зрители и екипът на сутрешния блок отива да провери дали те ще получат парите си. По това време офисът на промоутърската фирма е пълен с изнервени хора, закупили билети, както и притеснени служители.

„Какво да се успокоя, бе хора, тука имам 500 лева, като се съберем всичките, ще станат 5000”, казва един от чакащите. „Аз ви разбирам. На мен ми е още по-неудобно, повярвайте ми. Мен ме е срам да погледна всеки един от тези хора в очите”, отвръща служител на фирмата.

В репортажа за концертния Остап Бендер се виждат редица пенсионери, които чакат да получат парите си за провалените събития. Въпреки обещанието Дамянов така и не се появява.За последно името на Дамянов нашумя и около скандалите, свързани с многократно проваления бенефис за Георги Аспарухов - Гунди.

Последвайте канала на

Novini.bg
2300 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
комунистическа утайка

2018.12.04 | 14:21

1

Щом е приближен на Курнелка и Кирето , пари не чакайте , при тях важи правилото на поповете : винаги " дай " и никога " на " !

Добави коментар

Водещи новини