Томислав Дончев иска промени в Конституцията - образованието до 16-годишна възраст да стане задължително

  • 01 декември 2018 11:18

  • 763
  • 3
Томислав Дончев иска промени в Конституцията - образованието до 16-годишна възраст да стане задължително
© Булфото (архив)

Вицепремиерът Томислав Дончев предлага промяна на чл. 53 от Конституцията, в който да се запише, че образованието до 16-годишна възраст е задължително. Това обяви самият той в интервю за бТВ.

В момента в основния закон е записано, че всеки има право на образование, но не и задължение да се образова.

„Ако преди десетилетия неграмотен човек е можел да упражнява някакъв труд, то според мен след десетина години това няма да може да се случи. Мисля, че поне основното образование трябва да бъде задължително. Редно е да има дискусия по темата. Когато не сме уредили фундамента, как можем да говорим за наука. Един неграмотен човек лежи на гърба на обществото”, уточни Дончев.

Относно новината за преминаването на „Турски поток” през България, вицепремиерът се ограничи до коментара, че има всички анонси това да се случи.

„Ние имаме интерес Черно море да бъде демилитаризирана зона. Не е в наш интерес да има напрежение по нашите граници”. Така Дончев коментира и конфликтът между Русия и Украйна.

Последвайте канала на

Десислава Станева
763 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Ибро Лолов

2018.12.01 | 13:46

3

Дончоооооо, не разбра ли от началника си че това вече е БЪЛГАРСКИ ПОТОК. Или както преди десети ноември. Всяка КРИВА която е успоредна на Априлската линия се нарича ПРАВА линия. За Бойко всичко е както по татово време...

2018.12.01 | 12:00

2

И как по-точно смята, че ще задължи някой да избута образование до 16 г., ако той самият не може? Ще задължат учителите да му дадат всичките изпити ли? Това не е проблем на Конституцията!

Драган

2018.12.01 | 11:35

1

Този уважаван от мен(не е толкова важно, но е истина) човек вече е станал истински гербер (започнал е да го кара без да мисли, а той има с какво). Закона трябва да е до завършване на основно образование, а не до 16 годишен.

Добави коментар

Водещи новини