Проф. Семов: На КС не може да се оказва политически натиск

  • 25 януари 2019 08:17

  • 587
  • 2
Проф. Семов: На КС не може да се оказва политически натиск
© Кадър - БТВ

За съжаление, като гледам кадрите от Алепу на родното Черноморие имам чувството, че гледам кадри от Алепо в Сирия. Същото разрушение и същите ужасни гледки. Докато пренебрагваме ролята на закона, ще бъдем правова държава само на документи.

Това каза в сутрешния блок на БТВ конституционният съдия проф. Атанас Семов. "Конституцията е еманацията на всяка една държава. Никога не съм говорил лошо срещу Конституцията като основен закон или, че не трябва да се спазва. Конституционният съд трябва да проявява политическо разбиране, но е невъзможно да има политически натиск над Конституционния съд. В момента в съда са много големи и знакови фигури, които няма как да бъдат подложени на натиск. Аз съм от два месеца и половина в съда и не само не съм усетил натиск, но не виждам и канали, които да проведат този натиск. Напротив, според мен Конституционният съд може да оказва натиск. В Конституционния съд властва професионализма и етиката. Не мисля, че в подновяването на проверката срещу мен имаше политически интерес. Според мен прокуратурата малко спонтанно се опита да покаже, че защитава закона на всички нива в държавата. Тази проверка завърши за месец и констатира същите резултати като предишните две - няма никакви нарушения", каза още проф. Семов.

Филип Епитропов
587 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Аз

2019.01.26 | 01:15

2

Боже, Господ,и защо мразиш толкова България!? Това комунистическо ла.йно, синът на БКП-гъзолизеца Марко Семов, наистина е станал Конст/Съдия! Прав е, да! Докато такива к.опелета като него са там горе, България няма да се освободи от хватката на червените бандити и ще бъде правова държава само на хартия, тоалетна хартия!

познавам доста слуги "на народа"

2019.01.25 | 09:20

1

Прав си ! Щом са там, те си знаят и без "политически натиск" на кого да слугуват.

Добави коментар

Водещи новини