Менда Стоянова: Независимо от спектакъла в НС, вчера се свърши полезна работа (видео)

  • 28 ноември 2018 08:43

  • 879
  • 3
Менда Стоянова: Независимо от спектакъла в НС, вчера се свърши полезна работа (видео)
© Нова телевизия

Така както е гласуван бюджетът по пера – болнична, извънболнична и т.н. помощи, това, което вчера беше прието е именно през годината да не се правят прехвърляния на средства от едно перо в друго. Така ще може икономиите в една позиция да останат в нея. Много често в преходни години икономиите от извънболнична помощ отиваха за лекарствата. Това заяви председателят на Бюджетната комисия в Народното събрание Менда Стоянова в сутрешния блок на Нова телевизия.

"След като имаме бюджет, той разполага с определена сума пари и разходът трябва да се вмести в тези суми. Няма как да няма лимити", каза още тя. 

"С приемането на бюджета на НЗОК за следващата година се гласуват 500 млн. лв. повече пари за здравеопазване", допълни Стоянова.

"Опозицията може и да отрича, че има реформи, но точно с бюджета на Касата за тази година има изменение в доста закони именно, за да се направят реформи и да се подобри системата на харчене на тези пари. Доколко тези реформи се отричат от опозицията – това е нормално. Тя отича всяка промяна. Вчера гласуваха „против” по абсолютно всеки текст", коментира Стоянова. 

"Независимо от спектакъла в НС, вчера се свърши полезна работа. Колкото и да се отричат нещата, трябва да кажем, че тази година има над 500 млн. лв. повече пари, които ще се разходват именно в сферата на здравеопазването", завърши Менда Стоянова.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
879 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2018.11.28 | 11:56

3

МенТа Стоянова порения герберски боклук !!!

Вкисната мента

2018.11.28 | 10:02

2

Полезна за кого? За вас и хранещите ви бизнесмени. "Народни представители" от ГЕРБ няма, само корпоративни.

Чисорестес

2018.11.28 | 09:05

1

Кога ще ми купиш нова кола ма въшло

Добави коментар

Водещи новини