Александър Ненков: Минаването на втората тръба на "Турски поток" през България е приоритет за страната

  • 22 ноември 2018 14:25

  • 798
  • 1
Александър Ненков: Минаването на втората тръба на "Турски поток" през България е приоритет за страната
© Pixabay

Минаването на втората тръба на проекта "Турски поток" през територията на България е приоритет за страната. Това коментира пред журналисти в парламента депутатът от ГЕРБ и член на енергийната комисия Александър Ненков по повод информация в руския в. "Комерсант", че втората тръба на "Турски поток" ще мине през България, Сърбия, Унгария и Словакия.

Желанието на министъра на енергетиката и на колегите от "Булгартрансгаз" е този проект да залегне в енергийната стратегия на страната, отбеляза Ненков. По думите му няма да има проблем с финансирането на проекта от българска страна. Той посочи, че на заседание на енергийната комисия в парламента представители на "Булгартрансгаз" са посочили, че приходите, които се очакват, са в пъти над това, което държавата и съответно компанията ще може да инвестира в проекта.

Притеснение по думите на депутата обаче будят кратките срокове за изграждане на трасето през България. Трябва да се положат всички усилия и от страна на правителството, и от страна на парламента в най-кратки срокове да го изпълним, каза той. Правителството върви в тази посока - да запазим и надградим своята транзитна роля на Балканите, посочи Ненков. Той допълни обаче, че такава е конюнктурата и геополитиката, че за един миг държавата може да се окаже не във водеща, а в догонваща позиция.

Последвайте канала на

Десислава Станева
798 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
да

2018.11.22 | 14:37

1

И 100 тръби да минават през България, вече кранчето е в ердоганчето, анадънму?!

Добави коментар

Водещи новини