Каракачанов: Пактът за миграция на ООН ми намирисва на документ, който подготвя глобалното преселение на народите

  • 16 ноември 2018 12:18

  • 722
  • 2
Каракачанов: Пактът за миграция на ООН ми намирисва на документ, който подготвя глобалното преселение на народите
© Novini.bg (архив)

Пактът за миграция на ООН ми намирисва на документ, който подготвя глобалното преселение на народите. Това каза пред журналисти в парламента вицепремиерът Красимир КаракачановКрасимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместник министър-председател по обществения ред и сигурността.

Няма разкол в правителството относно пакта за миграция на ООН. Решението на правителството, че България няма да го подкрепи, вече беше оповестено, обясни Каракачанов.

Той посочи, че в този пакт има много спорни моменти. Истината е, че ако искаме да се грижим за бежанци от войната, имаме конвенция за бежанците на ООН. А този глобален пакт за миграция на мен ми намирисва като документ, който ще подготви глобалното преселение на народите. Вътре има обезпокоителни текстове от сорта, че страната, в която се озоват тези кандидат мигранти, ако те нямат лични документи, е длъжна да им издаде такива. Което означава, че ако в България дойдат 100 хил. афганистанци, ние трябва да им издадем български документи. И ако не ги приемат някои от западноевропейските проспериращи държави, тези хора си остават при нас, каза още вицепремиерът и посочи, че приемащата страна трябва да се погрижи и за здравното, социалното и образователното осигуряване на тези хора. Винаги съм казвал така – ако някои от развитите западноевропейски държави имат желание да преселват хора в собствените си държави, да бъдат така добри да организират въздушен транспорт и да ги пренасят от Афганистан директно в Германия например. Защо трябва тези хора да минават пеша и да бъдат мародерствани в Иран, в Турция, в България и през цяла Европа. Това е нехуманно, коментира Каракачанов.

Той посочи, че няма готово предложение за шеф на агенцията за българите в чужбина.

Константин Тодоров
722 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2018.11.16 | 18:36

2

Тоя войвода как ли си бърше дирника ???

Който иска пришълци

2018.11.16 | 15:42

1

Да ги бере с кораби.България трябва да се отърве от малцинствата,че станаха над 4 мильона от размножителния процес.

Добави коментар

Водещи новини