Младен Маринов: Всеки има право на протест, но по законен ред и без да пречи на други граждани (видео)

  • 14 ноември 2018 08:42

  • 1372
  • 11
Младен Маринов: Всеки има право на протест, но по законен ред и без да пречи на други граждани (видео)
©

Вчера за поредна вечер бяха проведени протести в редица български градове. Някои от тях бяха нергламентирани и без организатори. Това ни възпрепятства, защото на място няма с кого да говорим. Организираните протести ги охраняваме, а на неорганизираните присъстваме и следим за опазване на обществения ред.

Това каза в сутрешния блок на БТВ министърът на вътрешните работи Младен МариновМладен МариновМладен Маринов е роден на 21 ноември 1971 г. в Тетевен. Завършил е "Право'' в УНСС,, който коментира протестите от последните дни. "При малка част от протестите снощи имаше нарушение на обществения ред. В Перник блокираха автомагистралата. Във Варна 19-годишно момче, с криминална регистрация, хвърли пиратка. При опита да бъде установен, този 19-годишен младеж е напръскал служителите на реда със спрей. Призовах и пак призовавам, всеки има право на протест, но и другите граждани имат право на свободно придвижване, на достъп до болница. Не искам да говоря за политически партии, които евентуално организират протестите. Мога да кажа, че има хора, които наистина протестират, но има и такива, които търсят провокации и се конфронтират целенасочено с полицейските служители. Пак призовавам протестите да се организират по законен ред и без да се пречи на другите граждани. За уикенда информациите за протести за разнопосочни, но полицията отново ще е на мястото си и ще гарантира реда в цялата страна", категоричен беше Маринов.

"Доверието в правоохранителната система е на ниво. Това сочи миниторинговият доклад на Европейската комисия. В борбата с организираната престъпност се казва, че са постигнати добри резултати. Виждате последните месеци - МВР провежда акции, прокуратурата повдига обвинения и после съдът отсъжда. Процесът е дълъг и продължаваме напред. Докладът е положителен. За първи път са затворени три глави. Ние продължаваме да работим", каза министърът по повод мониторинговия доклад на ЕК за България.

"Правим всичко възможно Димитър Желязков да бъде върнат в България. Всичко, каквото трябва, е направено от наша страна. Турция не е член на ЕС и там нещата седят по малко по-различен начин. Относно семейство Баневи, чакаме решението на френския съд. И там всичко е направено по правилата, но не може да даваме срокове на съда. Семейство Арабаджиеви се издирват по всички правила на ЕС - издадени са европейска заповед за арест и издирване. Всяка една държава членка на Европол и Интерпол е длъжна да ни информира, ако семейство Арабаджиеви тръгне да напуска страната", коментира Маринов последните акции в страната.

"Не мога да говоря за "прости сигнали за силна музика". Виждате от един такъв сигнал до какви нарушения на обществения ред може да се стигне. Всички, които в последните седмици, си позволиха да посягат на служители на реда са задържани и са подведени под отговорност. Нашите служители са мотивирани и продължават да работят. Нашата работа е рсикова и ние никога не можем да бъдем спокойни. Някъ де има респект към полицаите, а някъде не разбират, че са извършили нарушение като са пуснали силна музика и нарушават обществения ред. Най-важното е, че всички такива нарушители са приведени там, където им е мястото", заяви вътрешният министър.

"Призовавам всички граждани да съдействат и да сигнализират на полицията. Това е обществен дълг. Не виждам някакъв проблем, ако гражданите разполагат с определан информация, да я споделят на полицията. Доверието в системата трябва да се гради взаимно. Ние водим ежедневна борба за това доверие. По всички показатели престъпността намалява. Статистиката показва, че ние се справяме в условията, в които живеем. Всеки има право на своя преценка, но аз гледам обективно фактите. Не мога да определя работата на МВР като мърлява. Това вид обида към моя екип. Докладът на ЕК показва най-ясно - глава 6 е затворена. Това на мърлява работа ли се дължи? Аз не мисля така", завърши Младен МариновМладен МариновМладен Маринов е роден на 21 ноември 1971 г. в Тетевен. Завършил е "Право'' в УНСС,.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1372 11

Свързани новини

Коментари 11

Добави коментар
Mishka

2018.11.14 | 15:19

11

И защо бе г-да Протестиращи, вие да имате право да ограничавате моите права. От къде на къде ще затваряте улицата или магистрала, по която аз искам и трябва да мина, защото отивам на работа? От къде на къде ще ме възпрепятствате в МОЯ живот, без аз да съм искала това от Вас?

Кой

2018.11.14 | 11:01

10

"Всеки има право да протестира,но така че да не бъде забелязан. Например в къщи,в кръчмата,пред жена си,като набие децата си,или напсува съседа си. Инче пречи и ще има сопа..."

еееее

2018.11.14 | 10:55

9

А за да не пречат най-добре да протестират в къщи,нали герберчо.А къда да отидат та все пак Валерко да подаде оставка.

Въййй

2018.11.14 | 10:37

8

С две думи, нека има протести ,не ни пука. Важното е ние да си крадем паричките,пък за народа по голям

Тинчо

2018.11.14 | 10:29

7

Да бе така протестират гледам и в Гърция и в Германия и навсякъде, никой никъде не пречи.Абеееее няма такова значение в света като мирна революция бе за да те чуят трябва да пречиш вижте Гърците!!!!!

Бг E G ZIT

2018.11.14 | 10:19

6

Искаме българия да излезе от ЕС и НАТО

v

2018.11.14 | 09:31

3

,,Всеки има право на протест, но по законен ред и без да пречи на други граждани,,ДА СИ ВЗЕМАТ БОНУСА ОТ ПО 3000 ЛВ ,КАТО В ТЪРГОВСКИЯ РЕГИСТЪР ;) Много пречат тия ве !!!

2018.11.14 | 09:54

5

Много курове има подготвени за теб дежурна герберска платена уроспио подмажи си анала че до месец ще ги усетиш яко!

2018.11.14 | 09:35

4

А за червените тролове като теб бонуса е един у й

2018.11.14 | 09:08

2

ако заради тези платени протестиращи някой ден или нощ спрат някоя линейка за бърза помощ например, и човек ако почине заради протестиращите АЗ ЛИЧНО ЩЕ ИЗЛЕЗНА ДА ПРОТЕСТИРАМ СРЕЩУ ТЕЗИ ''ПРОТЕСТИРАЩИ'' КОИТО БЛОКИРАТ ПЪТИЩАТА С БУХАЛКА В РЪКА!

2018.11.14 | 09:01

1

Брюксел: България се е справила с организираната престъпност и съдебната независимост КРАТКО И ЯСНО
ТОВА Е ОТ ЯСНО ПО ЯСНО ЧЕ протестиращите са част от БСП а другите са заблудени овце! По времето на Орешарски бензина беше 2.56 а сега е 2.26 по времето на орешарски минималната пенсия беше 150 лева сега е 310лева по времето на Орешаркси минималната заплата беше 250 лева сега е 510 лева ти прави разликата бе червен педерас!
БСПтерористите с качулки СТОЯТ ЗАТ ХАОСА ПО ПЪТИЩАТАВсички плащаме и най вече АЗ СТАИКОТО ЦВЕТАН ВАСИЛЕВ ОТ КТБ ЗА ДА СВАЛИМ БОКО ОТ ВЛАСТ ПО ПРЕСТЪПЕН НАЧИН ЗА ДА МОЖЕ ДА КРАДЕМ ОТНОВО НА СВОБОДА И ДА ЗАЩИТИМ НАШАТА К.У.Р.В.А
ЕЛЕН ОНЧЕВА .И СКАЧАТ И ПРОТЕСТИРАТ И ПЛАЩАТ ЗА ДА СВАЛЯТ ПРАВИТЕЛСТВОТО...НО НАЛИ ЗНАЕТЕ ЧЕ ДНЕС ВСИЧКО СЕ ЗНАЕ ВСИЧКО ЗА ВСИЧКИ ,ОСОБЕНО ЗА РУМЕН РАДЕВ ПОСЛУШКОТО КОЙТО Е ШЕФ НА( НСО ) И КОИТО ПОЗВОЛИ НА РУСКИТЕ ТАИНИ СЛУЖБИ И ТУРСКИТЕ ДА БЪДАТ ПОДСЛУШВАНИ ЕВРО ЛИДЕРИТЕ В ХОТЕЛО НА АРАБАДЖИЕВИТЕ ПЕРАЧИ НА ПАРИ ОТ БСП.ПА ДА НЕ ГОВОРИМ ЗА БЕЧЕВ МИТО ОЧИЧКИТЕ ОТ БСП ЗА КАРНОБАТЦКИО МАФИОТ КМЕТ НА БСП И МНОГО ДРУГИ ЗНАИНИ И НЕЗНАИНИ МАФИОТИ ОТ БСП

Добави коментар

Водещи новини