Експерт: Българската политика се превърна в кучето на Павлов

  • 12 ноември 2018 18:49

  • 985
  • 2
Експерт: Българската политика се превърна в кучето на Павлов
© Кадър БНТ

Този документ няма задължителен и обвързващ характер. Като че ли българската политика се превърна в кучето на Павлов. Без международни споразумения няма да бъдем по-силни, а напротив.

Това заяви в студиото на „Още от деня“по БНТ директорът на Европейския съвет за външна политика Весела Чернева. Думите ѝ са по повод Глобалния пакт за миграцията на ООН, който разбуни страстите сред българските политици.

„Всички страни от ООН през 2016 г. по време на Общото събрание са изразили своето безпокойство вследствие от мигрантската криза“, обясни експертът.

По думите ѝ така ООН разработва рамка за дискусиите как да се справят страните с проблема.

„Това е декларация, с която всички сме се съгласили“, посочи Чернева.

Според нея такава рамка няма как да има задължителност, а е рамка за дискусии с академични страни, бизнес страни, приемащи мигранти.

„Този документ не вменява на нито една от страните някакви нови задължения. Това е документ, в който се прави разлика между легална и нелегална миграция“,  посочи специалистът.

По думите ѝ идеята е, че страните признават факта, че миграция ще има и че ще е по-добре да има канали за легална миграция и много ясни условия за нелегална миграция.

Чернева изрази мнение, че от документа можем да извадим най-необходимото за нашата икономика.

„Плъзнахме се по символната страна на миграцията. Отказахме да водим дебат. До момента, в който оставаме на символното говорене и не можем да произнесем думата „миграция“, то ние наистина не си вършим работата като общество и като държава“, заяви Чернева.

Последвайте канала на

Веселина Спасова
985 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
стефан

2018.11.13 | 07:24

2

Житото става все по-малко, а плявата все по-вече. Докога ли ще продължи това?!

Чичо

2018.11.13 | 02:00

1

Още някаква чифутска грантаджийка изпълзя изпод камъка си, да лее жлъч срещу народа си !!!!!!!!!!! Мрете бе, соросоидно-чифутски подлоги !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Добави коментар

Водещи новини