Политолог: Има политически интерес зад протестите

  • 12 ноември 2018 10:03

  • 1329
  • 3
Политолог: Има политически интерес зад протестите
© Фейсбук

„По тона, по който бяха поднесени исканията и претенциите на протестиращите, и по начина, по който бяха извършени техните действия, много ми заприличаха нещата на едни други организирани подобни мероприятия преди няколко години“.

Това каза в интервю за БНР политологът Любомир Стефанов, който коментира вчерашните протести в цялата страна. „Със сигурност има някакъв политически интерес зад целия протест и цялата тази ситуация. Подобен род организация спонтанно в социалните мрежи не може да се получи. Тук има някаква структура, която е мобилизирана – категорично. Въпросът е да разберем каква. Това със сигурност са хора, които са в близост с някоя или няколко от партиите“, каза още той и добави мнението си, че на БСП много ѝ се иска да може да организира такова нещо.

Любомир Стефанов смята, че протестиращите майки на деца с увреждания няма да успеят да свалят Валери СимеоновВалери СимеоновВалери Симеонов е заместник министър-председател по икономическата и демографската политика до 16 от поста му. Освен това премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г не иска да рискува крехкостта на коалицията. „Министър-председателят като че ли по скоро е готов да понесе още негативи, но до някаква степен. Ако нещата продължават и се ескалира, особено по линия на новите протести, мисля, че ще вземе мерки, но не знам дали те минават през оставката на г-н Симеонов“.

Всяко служебно правителство може да инициира проверки на предходните министри, заемали постовете, припомни политологът. „Едно служебно правителство, доминирано от БСП, би могло да започне да разплита предполагаема и хипотетична мрежа на конфликт на интереси, злоупотреби и всичко останало, за което президентът само намеква. Много му се иска на президента да води политическия дебат и да бъде активен гражданин, само че той е президент и затова някак трябва да балансира своята рязкост на изказа", коментира още Любомир Стефанов.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1329 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Бай Кольо

2018.11.13 | 19:20

3

БСП не понасят друга власт освен своята,макар че всеки път ни вкарват в батака.Умело използваха протестите на майките за да присйединят към тях и своите протестиращи.

2018.11.12 | 13:27

2

Абе тоя май ще открие топлата вода! Дали има политическа координация и организация се чуди. От кого ли? Да не би да е от БСП и ДПС? Май? То е ясно и за децата, че те са на дъното. Не се посвениха да използват и болните заца и да ги изкарат на жегата по улиците! Това им е моралът. В ламтежа за власт няма да се спрат пред никакви низости. Хаос им трябва, за да може техният "президент" да ги избута във властта.

Ваня

2018.11.12 | 10:42

1

Този политолог получава двойка ! Естествено е, че има политика в протестите! Както във всичко. Затова има и жандармерия...!

Добави коментар

Водещи новини