Симеон Дянков: Нели Нешева стана жертва на популизъм

  • 22 февруари 2012 08:18

  • 3666
  • 17
Симеон Дянков: Нели Нешева стана жертва на популизъм
©

Спасителният заем за Гърция беше важна стъпка, защото в противен случай държавата щеше да фалира до две седмици. Този заем е даден обаче с много тежки условия, които страната прие - пенсионна реформа, минималната работна заплата трябва да се съкрати и т.н. Поне до юни ще има спокойствие и в Гърция, и на европейските пазари, а от това ще спечелят всички в ЕС, включително и България.

Това каза в сутрешния блок на БНТ вицепремиерът и министър на финансите Симеон ДянковСимеон Дянков Симеон Денчев Дянков е роден на 13 юли 1970 г. в София. Завършил е езиковата гимназия в Ловеч. Учи.

По думите му, южната ни съседка е закъсняла с реформите и след изборите, който и да застане начело на държавата, тежкото за Гърция тепърва предстои. "Добре за България е, че за един ден финансовите пазари се успокоиха. След 5 г. Гърция ще изглежда като България, защото в момента положението там е трагично. На всяко заседание на Съвета на министрите в Европа ние вече ще говорим за растеж", добави той.

По повод скандала с бонусите в държавната администрация Дянков каза, че случаите са различни. "НОИ, НЗОК, АПИ имат право по закон да раздават до 25% от приходите си като допълнителни възнаграждения, а Нели Нешева е раздала много под тази сума, но случаят нашумя, защото секторът е с високо обществено значение. Нели Нешева стана жертва на популизъм, друг е въпросът, че трябва да се регламентират ясно правилата за получаването на тези бонуси. Преди 2010 г. имаше хора на държавна служба, които в същото време бяха членове на бордове на директори и вземаха стотици хиляди лева бонуси. Ние променихме тази практика. Искаме да променим връзката между бонусите и събирането на такси от съответните ведомства, както и това, бонусите да влязат в Закона за държавния служител, а не възнаграждения да бъдат раздавани на своя глава. Третото нещо е бонусите да се дават само срещу добре свършена работа. Тези промени вече са в закон, който ще влезе в парламента", каза още Симеон ДянковСимеон Дянков Симеон Денчев Дянков е роден на 13 юли 1970 г. в София. Завършил е езиковата гимназия в Ловеч. Учи.

Той уточни, че предложението е от ноември, но тъй като е имало по-приоритетни закони, досега парламентът не го е приел, но вече няма пречки за това.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
3666 17

Свързани новини

Коментари 17

Добави коментар
ГЕРБ в хербария на Българската политика

2012.02.23 | 22:41

17
Да ХЕРБаризираме ГЕРБ!!!
Гневен Гербаролог

2012.02.23 | 22:41

16
Наглият социопат не приема критики и корекции - за Дянкофф-Путкофф-Дупкофф всички които са против него са най-малкото "популисти"! Долен мръсник, има Господ и за тебе, боклук безроден! пРЕЯЖДАШ С долари и ипотеки в САЩ, а за Българите - постна пица!!!! Да знаете, че такива безобразия като бонуси по 25-30000 лева за Нова година е имало най-вече в Министерството на финансите, само че там се спотаиха и нищо не казват - било лични данни! ГербаризЪма е ДИАГНОЗА - вижте им само т. нар. "банка от кадри" - Калина Илиева - лъжкиня с фалшива диплома, Ана-Мария Борисова "намерена" (!?) от Примата в на Странджа баир гората, "хидролога" без висше образование Харизанов (известен още като Бил Гейтс на българските язовири, заради изцепките на земеделският министър, унищожителят на Българската армия Аньо Ангелов, известен още като Аньо Ньойски, защото ще намали числеността на БА до 17500 души -много под числеността на войската след подписването на Ньойския договор и пр. и пр. и т.п.) - ТОВА Е ГЕРБ!Българи, събудете се и криминализирайте ГРОБ в съзнанието си, бойкотирайте ГЕРБ, унищожете гербарската гмеж, за да не унищожи тя нас! ДОЛУ ГЕРБ ЗАВИНАГИ!!!!
Даниела

2012.02.23 | 20:10

12
Великия "икономист" Дянков да си ходи в Световната банка.Такъв административен рекет, никога , ама никога не е имало.Стотиците инстанции буквално , като гладни вълци, обикалят и глобяват дори за безумни неща фирмите(не говоря за нарушения , като нерегистриран трудов договор, за такова нещо естествено, че трябва да има санкция и то голяма) за да "пълнят" бюджетите на общини, НАП, Инспекция по труда, КЗП, КЗЛД, КХ, ПВ, ЗК, КФН и т.н трябва да изпиша още 40 комисии и то да си раздават бонуси. Не казвам ,че държавните служители не трябва да получават добри възнаграждения, напротив. Но това е напълно порочно, несправедливо и безумно. Ако се продължава в същия дух, да не се окаже, че след 1 година заетите в бизнеса(собственици и нает персонал) са по-малко от държаваната администрация.
koko

2012.02.23 | 20:11

15
Чували ли сте за Българска Агенция по Безопасност на Храните (БАБХ)?! Те тука ще е следващия балон!! Минават 5 човека през фирмения склад и да не ви казвам какво искат... Основно обаче питам: Метро изписва ли на всяка фактура Lot N? А те нагъзиха нас да мислим вариант! О.К. ама едва ли ще погнат МЕТРО?! защото те са голям инвеститор, а такива малки фирми като нашата да плащаме глоби или пари под масата за да не ни закачат!!???
666

2012.02.23 | 20:11

14
godi6nata mi zaplata e 5000 lv.- 400 lv. na mesec.Polovinata ot rabotnite dni v godinata rabota i v izvan rabotno vreme,nosia si i rabota b doma.Ne ni davat konsumativi.Kupuvame si hartiata,klamerite,himikalki i t.n. komandirova4ni ne polzvame- pak na sobstvenr raznoski. Za nas bonusi niama.Tova sa socialnite rabotnici. Diankov4e,kakvo 6te kage6.....
agabaga

2012.02.23 | 12:24

3
След 5 г. Гърция ще изглежда като България???
Радо

2012.02.23 | 20:10

13
След пет години Гърция няма да си спомня за кризата а България ще е в същото блато което сме сега! Даже и с толкова голям външен дълг съседката ни бие по доходи а ние сме си най бедни в Европа благодарение на управляващите които не пожелаха да вдигнат минималната заплата поради факта че повечето депутати са членове на бордове на фирми и обслужват техните интереси а не на народа!
12

2012.02.23 | 20:09

11
Тоа педераст МъДянков взе да става все по-нагъл и той по маниера на тъпата тиква.
Георги

2012.02.23 | 20:09

10
А ми променете закона. На мен нито една стотинка не ми дадоха а и аз оставам след работа и заслужавам едни 10 бондака.
Христо

2012.02.23 | 20:09

9
От тази статия изникват два въпроса. Кой ще определя дали работата е свършена "добре"? То и аз твърдя, че съм си свършил работата добре, ама никой не ще да ми дава допълнитено пари... И втория въпрос е - как ще ги стигнем гърците, че и задминем? Че нещо не се сещам... Ето малко факти - БВП за 2010г. - 301 млд. долара срещи 48 млд. долара за БГ, на глава от населението - 27 хил. срещу 13 хил. за БГ. Те имат производства, индустрия, най-голямото пристанище в Европа. Няма изобщо да коментирам залежите от нефт, които сега започват да експлоатират...

2012.02.23 | 20:08

8
sme6nici .darjavata ni smelo varvi kum nacionalna katastrofa.
6996

2012.02.23 | 20:07

7
гърците не искат минималната заплата да им стане 700 евро,представяте ли си ние къде сме с нашата минимална заплата,а уж те са в криза!? и ще повярвам че те са зле а ние по-добре от тях,когато гъркините започнат да идват в българия като домашни прислужници,както сега много българки правят това в тази държава която уж е в криза.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини