Румен Радев в Париж: Първата световна война е горчив урок

  • 10 ноември 2018 15:32

  • 2012
  • 8
Румен Радев в Париж: Първата световна война е горчив урок
© Булфото (архив)

Първата световна война и последвалите събития са горчиви уроци. Трябва да осмислим тези уроци от цялото изминало столетие и да потвърдим своята привързаност към диалога, взаимното уважение, добросъседството и отказа от насилието като средство за разрешаване на противоречията. Това каза президентът Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на в отговор на журналистически въпрос.

Държавният глава е на посещение във Френската република по покана на президента Еманюел МакронЕманюел МакронЕманюел Макрон е роден на 21 декември 1977 г. в град Амиен. Той е най-младият президент на за участие в Парижкия форум за мир и отбелязването на 100 години от края на Първата световна война.

Президентът посочи, че Първата световна война е рожба на сблъсък на империалистическото мислене, националистическите мечти и икономическите интереси. За съжаление 100 години по-късно тези три елемента отново са във възход и застрашават мира на континента и по света. „Днес в Париж се събираме държавни и правителствени ръководители, за да почетем края на една огромна трагедия, отнела милиони животи. Нека не забравяме, че сред тях са и над 100 хиляди българи”, подчерта Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на.

Помолен да коментира идеята за създаване на обща европейска армия държавният глава заяви, че ако в света продължава да има непредсказуемост и конфронтация, неизбежно ще се стигне и до създаване на пълноценни европейски сили за отбрана. Изпълнението на поетите ангажименти за отделяне на адекватни средства за изграждане на отбранителни способности от европейските държави-членки в НАТО не може да бъде решен изведнъж, посочи още Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на и добави, че очаква дебатът по темата да продължи.

„Когато въпросът се постави остро на срещата на върха на НАТО в Брюксел тази година аз изразих ясна позиция, че от една страна - да, европейските държави трябва да отделят повече средства за сигурност, но от друга страна НАТО не е борса, на която можеш да си купиш сигурност. НАТО е съюз на суверенни държави, обединени от общи цели и ценности, така че сигурността не се измерва просто в пари. Тя има много други компоненти“, добави президентът.

По време на посещението си в Париж държавните и правителствени ръководители ще разгледат изложбата “Picasso Bleu et Rose” в Музей д’Орсе в Париж и ще бъдат приети в Елисейския дворец от президента на Френската република Еманюел МакронЕманюел МакронЕманюел Макрон е роден на 21 декември 1977 г. в град Амиен. Той е най-младият президент на и съпругата му Бриджит Макрон. Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на ще направи изказване, посветено на потенциала на новите технологии да бъдат фактор за задълбочаване на политическия диалог, икономическия растеж и социалното сближаване в рамките на участието си в Парижкия форум за мир.

В рамките на посещението си в Париж държавният глава Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на е придружаван от съпругата си Десислава Радева.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2012 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар
Едо

2018.11.11 | 02:17

8

САМО ЗА ЯДЕНЕ И СРАНЕ ЛИ МИСЛИТЕ? ОВЦЕТЕ ДАВАТ ВЪЛНА, КОЖИ, МЕСО, МЛЯКО, КРАВИТЕ- СЪЩО, ПРАСЕТАТА ДАВАТ МЕСО, БРОЙЛЕРИТЕ-СЪЩО! А ВИЕ, ДУХОВНИ ФЕКАЛИИ, КАКВО ДАВАТЕ? САМО НЕЧИСТОТИИ! ПРЕЗИДЕНТЪТ НИ, О, КАЛПАВИ ИНТРИГАНТИ И ПРОФЕСИОНАЛНИ РАЗКОЛНИЦИ, Е НАЙ-ДОСТОЙНИЯТ ПОЛИТИК НА БЪЛГАРИЯ ПРЕЗ НАЙ-НОВАТА НИ ИСТОРИЯ! ИСТИНСКИ ДЖЕНТЪЛМЕН, БЛАГОРОДЕН ПО ДУХ, СМЕЛ И ХРАБЪР, ВИСОКО ОБРАЗОВАН И ВИСОКО ЕРУДИРАН, ЧЕСТЕН И ДОБЛЕСТЕН ВОИН ЗА НАРОДНИ ПРАВДИНИ, НЕПРИМИРИМ БОРЕЦ СРЕЩУ БЪЛГАРСКАТА И СВЕТОВНАТА МАФИЯ, ВИСОКО ЦЕНЕН ОТ МЕЖДУНАРОДНИТЕ ПОЛИТИЧЕСКИ СРЕДИ! И ОЩЕ ДУЗИНА ЗАВИДНИ КАЧЕСТВА НА НАШИЯ НАРОДЕН ПРЕЗИДЕНТ! ЦЕЛИЯТ УГНЕТЕН БЪЛГАРСКИ НАРОД ВИ ПОДКРЕПЯМЕ НАЙ-РЕШИТЕЛНО, ГОСПОДИН ПРЕЗИДЕНТ! ВИЕ СТЕ ИСТИНСКИ ДАР БОЖИЙ, ЗА ДА ОЗНАМЕНУВАТЕ ПОВРАТНИЯ МОМЕНТ НА НАШАТА РОДИНА КЪМ СВЕТЛИ БЪДНИНИ! БОГ ДА ВИ ПАЗИ! БОГ ДА ПАЗИ БЪЛГАРИЯ ОТ РАЗКОЛНИЧЕСКИ ТРОЛОВЕ!

ббб

2018.11.10 | 22:27

7

голямо лайно излезе... жалко че гласувах за твб

Kik

2018.11.10 | 19:00

6

След първата и втората Румъния например бая се поразшири. Зависи коя страна си избрал...Другия път пак застанете на страната на Германците

123

2018.11.10 | 18:58

5

Това ако е президент... ние сме космонавти...!!!

Kik

2018.11.10 | 18:57

4

Никой не мисли за търсене на инвеститори, за отваряне на нови работни места, за търсене на евтини енергийни източници.

kik

2018.11.10 | 18:43

3

Forumi za mir . Ala balaa. Koi 6te hodi nasam-natam da dogovarq targovski sdelki. Da tarsi investitorite. Da tarsi eftin petrol I eftin Gaz.

Боби

2018.11.10 | 17:55

2

Ти какъв го дървиш там бре, манекен? С нашите пари, А?

Румен радев шефо на НСО ТАЙНИЯ АГЕНТ

2018.11.10 | 17:37

1

ЕБРЕ БАБАЧКО БРЕ ИЗМАЗНИ ГУША БАЯ РУБЛИ ПРИБРА И ЛИРИ ОТ ПОДСУШВАНЕТО НА ЕВРО ЛИДЕРИТЕ В ХОТЕЛО НА БСПаРАБАДЖИЕВИТЕ ПЕРАЧИ НА ПРЕХОДА

Добави коментар

Водещи новини