Правителството се разпореди с имоти

  • 07 ноември 2018 13:04

  • 521
  • 0
Правителството се разпореди с имоти
© Novini.bg

Министерският съвет прие решение за обявяване на имот - публична държавна собственост за имот - частна държавна собственост и за безвъзмездното му прехвърляне на община Карлово, област Пловдив.

Това съобщиха от Министерски съвет.

Имотът се намира в землището на с. Васил Левски и представлява едноетажна сграда за помпено и хлориране със застроена площ 29 кв. м, функционално свързана с инфраструктурни съоръжения - водохващане и гравитачен водопоровод. Безвъзмездното прехвърляне на цитирания имот в собственост на община Карлово е с цел осигуряване на водоснабдяването на с. Васил Левски, при съобразяване на законодателството и правилата в областта на държавните помощи.

На община Лом безвъзмездно се прехвърля имот, чийто статут се променя от публична на частна държавна собственост. Имотът се намира на ул. „Славянска“ в града и представлява незастроен терен с площ от 2 338 кв. м. Прехвърлянето в собственост на общината е свързано с осигуряване на достъп на обществеността до намиращия в него военен паметник.

Областният управител на Търговище ще управлява част от имот - публична държавна собственост на ул. „Митрополит Андрей“ № 51 в областния център. Частта от имота представлява самостоятелен обект, разположен на петия етаж на административна сграда. До сега е управлявана от Агенцията за държавна финансова инспекция, но е с отпаднала за институцията необходимост. Предоставянето на обекта на областната управа ще гарантира по-ефективното му стопанисване.

С друго решение правителството промени статута на вещи - публична държавна в частна държавна собственост, включващи офис техника, мебелно обзавеждане, машини и съоръжения, климатични системи и др. Активите се намират на територията на летищата във Варна и Бургас и са предоставени от Главна дирекция „Гражданска въздухоплавателна администрация“ за нуждите концесионера „Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт”. Промяната се извършва по искане на концесионера, съгласно концесионния договор.

Смяната на статута на движимите активи ще позволи на Главна дирекция „Гражданска въздухоплавателна администрация” възмездно да се разпореди с определена част от тях, а концесионерът да получи възможността да премахне за своя сметка останалите в концесионната площ вещи, поради отпадналата необходимост от ползването им за дейността на дружеството.

Последвайте канала на

Веселина Спасова
521 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини