Правителството се разпореди с имоти

  • 16 януари 2019 13:44

  • 443
  • 0
Правителството се разпореди с имоти
© Novini.bg

От публична държавна собственост на частна държавна собственост се променя статутът на имоти с предоставени права за управление на Министерство на отбраната, съобщи пресслужбата на кабинета. Това дава възможност с тях да се извършват разпоредителни действия - продажба чрез търг, съгласно Закона за държавна собственост.

Поземлените имоти със сменен статут се намират в област София, община Столична и в област Пловдив, община Стамболийски, уточниха от МС.

На Националния Военноисторически музей се предоставя безвъзмездно за управление имот - публична държавна собственост, който се намира в област София, община Столична, район "Оборище". Поземленият имот е необходим за осигуряване на достъп за влизане и излизане на автомобилна и едрогабаритна техника в района на музея.

Държавен имот с площ 17 924 кв. м, заедно с построените върху него седем сгради, намиращият се на ул."Никола Мушанов" номер 147 в София придобива статут на имот - частна държавна собственост и безвъзмездно се прехвърля в собственост на Столична община за образователни дейности, се посочва в съобщението.

Последвайте канала на

БТА
443 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини