Поименна проверка в НС показа, че има кворум

  • 07 ноември 2018 09:28

  • 583
  • 0
Поименна проверка в НС показа, че има кворум
© Novini.bg

Със 121 народни представители започна пленарното заседание, на което ще се гласува на първо четене бюджетът за 2019 година.

След председателския съвет вчера управляващи и опозиция постигнаха консенсус първо да се гласуват окончателните промени в Закона за корпоративното подоходно облагане, а след това Бюджет 2019 на първо четене.

ПГ на БСП присъстваха в зала, но не се регистрираха. ПГ на ДПС влязоха след първата регистрация. Поисканата поименна проверка разгневи депутатите. Георги Свиленски призова тя да не се прави, тъй като видимо има кворум в залата. Въпреки това тя бе извършена. След нея стана ясно, че в зала са 128 депутати. Председателят на парламента призова квесторите да поканят в залата депутатите от ДПСА и БСП.

Държавният бюджет и промените в данъчните закони трябва да бъдат гласувани в пленарната зала днес. Депутатите ще обсъдят на второ четене новият начин за изчисляване на данъка върху автомобилите, в който е включен и екологичен компонент. След това ще се проведе и първото гласуване на държавния бюджет, в който се залага дефицит от 600 млн. лева. Именно в този документ е заложено и 20-процентно увеличение на заплатите на учителите и 10-процентен ръст на възнагражденията на заетите в бюджетната сфера.

 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
583 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини