Христо Проданов: Искаме независима експертиза на магистралите у нас след зачестилите оплаквания от строители

  • 07 ноември 2018 08:47

  • 713
  • 3
Христо Проданов: Искаме независима експертиза на магистралите у нас след зачестилите оплаквания от строители
©

БСП иска независима експертиза на магистралите „Тракия“, „Хемус“, „Струма“ и „Марица”. От партията настояват за разрешение от АПИ европейски лицензирани лаборатории да направят изследвания. Христо Проданов от БСП заяви в ефира на БТВ, че от левицата са провокирани от зачестилите оплаквания от строители, както и от трагедията край Своге.

От БСП са посочили конкретни участъци от магистрали, като по думите на Проданов единственият критерий е те да са въведени в експлоатация в последните 5 г. Той даде пример, че в началото на това лято по магистрала „Тракия” е преасфалтиран участък от 10-15 км, а вече има сигнали, че е започнал да става на вълни.

„Не само се опитваме да се борим с корупцията, а и да направим превенция”, каза Христо Проданов.

От левицата алармираха също, че Гинка Върбакова, заедно с нейния екип, влизат в управлението на ЧЕЗ България, като според тях това може да стане на извънредно Общо събрание на дружеството, което се предвижда за 27 ноември.

„Питаме възможно ли е офшорна фирма да е дала банкови гаранции за ЧЕЗ, за да се тръгва към тази стъпка – да вкарват в ръководството на дружеството Гинка Върбакова и нейната съдружничка. Другият вариант е от най-високо държавно ниво да има някакви гаранции, че тази сделка рано или късно ще се случи”, отбеляза Христо Проданов.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
713 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
ЧЕЗ

2018.12.06 | 08:40

3

Червени боклуци, разберете гио най-сетне, колкото и да сте ограничени- ПРОДАВАМ, на когото си искам! Това е пазарната икономика! Тя важи не само за вашите ПРИВАТИЗАЦИИ!
А защо Техноимпекс - тази толкова голяма и богата фирма - e продадена само за 70 000 $!

да

2018.11.07 | 09:02

2

А ако случайно искате и по един рязан , обадете се на коалиционния си партньор ДПС , ще ви обслужат веднага .

Манипулатори и лъжци

2018.11.07 | 08:59

1

Крадливите чичови червенотиквеничковчета щели да искат ! Абе аланкоолу , защо по време на правителството на Станишев или на Въздухарски не искахте такава експертиза ? Като не строите , а само крадете , поне не пречете на другите да строят !

Добави коментар

Водещи новини