Елена Йончева: Искаме независима техническа експертиза на пътищата

  • 06 ноември 2018 10:34

  • 992
  • 0
Елена Йончева: Искаме независима техническа експертиза на пътищата
© Булфото/архив

Искаме независима техническа експертиза на пътищата – ако няма от какво да се притеснява, правителството трябва да ни подкрепи. Това каза говорителят на ПГ на „БСП за България“ Елена Йончева пред журналисти след внасяне на искане в АПИ за ревизия на всички проблемни пътища в България.

„Внесохме искане в АПИ да бъде направена независима техническа експертиза на автомагистралите „Тракия“, „Хемус“, „Струма“ и „Марица“, както и на първокласен път I и на второкласен път – 18“, каза Йончева и уточни, че второкласният път е околовръстният на София, който е най-натоварен, а първокласният пътят Видин – Кула.

„За да обезпечим реален и безпристрастен резултат на направената техническа експертиза, настояваме тя да бъде направена в независима европейска независима лаборатория“, допълни още говорителят на ПГ на БСП.

По думите ѝ идеята е да се покаже дебелината на пластовете, техният състав да се сравни даденият участък с първоначалните планове.

„Искаме да получим отговор краде ли се от българските магистрали? Състоянието на българските магистрали е видимо за всеки от нас без да се прави техническа експертиза. Много често след като бъдат направени пътищата, започва и техният ремонт.

В българското общество съществува убеждението, че голям процент от обществените поръчки за магистрали вместо да се дадат за магистрали – този процент се връща към властта“, каза Йончева и обясни, че поради тази причина БСП иска това независимо изследване. Йончева покани медиите да проследят целия експертен процес и към правителството да ги подкрепи в тази независима експертиза.

„Вярваме, че това е единственият начин да изчистим името на България. Ако няма какво да се притесняват, би трябвало да ни подкрепят в искането за такава независима техническа експертиза“, обясни още Йончева.

Относно слуховете, че Гинка Върбакова и "Инерком" влизат в ЧЕЗ Йончева заяви, че това е скандално.

"КЗК отказа на Гинка Върбакова придобиването на ЧЕЗ България, премиерът Борисов още в края на март ни уверяваше, че държавата е поискала да участва в сделката, самата г-жа Върбакова каза, че премиерът иска да има пълен контрол върху сделката", припомни народният представител.

"Кой предложи на ЧЕЗ г-жа Гинка Върбокава и нейния екип? Бойко Борисов ли препоръча те да влязат в ръководството на ЧЕЗ?", попита Йончева.

Елена Йончева заяви, че зад гърба на българите, когато правителството се тресе от поредния скандал, Гинка Върбакова и нейният екип влизат в управлението на ЧЕЗ.

Последвайте канала на

Владимир Василев
992 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини