В НС си говорят на "мишки", "мишлета" и "различни биологични видове"

  • 06 ноември 2018 19:02

  • 1558
  • 2
В НС си говорят на "мишки", "мишлета" и "различни биологични видове"
© Булфото (архив)

БСП и ГЕРБ влязоха в спор по решението за налагане на финансови санкции на депутатите, отсъствали от залата при поименната проверка днес.

При размяната на реплики Данаил Кирилов /ГЕРБ/ сравни с "мишки" депутатите от БСП, които се почувстваха обидени от "сравнението с различни биологични видове" и поискаха да бъде наказан. Аз също моля да ми определите наказание, съобразно конкретното нарушение, каза Кирилов, но уточни, че искал да каже "мишлета", а не "мишки". По-късно той се извини на колегите си от БСП и посочи, че ще приеме всяко наказание по правилника. Председателстващият заседанието заместник-председател на Народното събрание Емил Христов наложи наказание "забележка" на Данаил Кирилов след изричното му настояване. Той направи забележка и на Цветан Топчиев от "БСП за България", който го обиди, че води заседанието като мишка и по-късно също поиска да бъде наказан.

До наказанията се стигна след декларации от БСП и ГЕРБ относно взетото по-рано днес решение по отношение на народните представители, които не са участвали в поименната проверка днес, да не се прилага чл. 10 ал. 1, 2, 3 и 5 от финансовите правила по бюджета на Народното събрание, т.е. да не им се признаят транспортните, квартирните и дневните разходи за днешния ден.

Заместник-председателят на ПГ на "БСП за България" Георги Свиленски поиска председателят на НС Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на да обясни взетото решение. Той отбеляза, че има хора, които са в чужбина, които са командировани от нея. Разбирам къде ви "стяга обувката", трудно е да се направи кворум от 121 народни представители в една разбита коалиция, коментира Свиленски. По думите му няма да може с поименни проверки, с лишаване от квартирни разходи, самолетни билети и спални места, да ги накарат да спят в залата. Според Свиленски днешното решение противоречи на правилника.

В отговор председателят на правната комисия Данаил Кирилов /ГЕРБ/ коментира, че от БСП продължават с манипулациите и неслучайно на трибуната е излязъл да говори не колега юрист, а колега от транспортната комисия. Той отбеляза, че всеки народен представител е задължен да участва в органите на работа на НС. По думите му поименната проверка е обективен способ да се установи присъствието на депутатите в пленарна зала. Кирилов припомни как през 2013 г. тогавашният председател Михаил МиковМихаил Миков Михаил Райков Миков е съвременен български политик, депутат и председател на 42-то Народно е определял кворума. "Има видимо мнозинство", цитира той думи на Миков.

Председателят на НС Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на посочи, че в момента, когато е гласувано решението за финансовите санкции за отсъстващите днес депутати, от БСП не са били в зала и не са разбрали какво се случва. "Да ходим или да не ходим на работа е въпрос на морален, личен и граждански избор", посочи тя.
 

Последвайте канала на

БТА
1558 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2018.11.06 | 21:43

2

240 ХРАНТУТНИЦИ !!!!!

БАДЖАНАК = СМОТАНЯК

2018.11.06 | 19:45

1

Едрия Рогат Добитък е на всяка манджа мерудия . БСП го виждат , че е глуповат и го изпращат на трибуната да взема отношение по всякакви въпроси , дори по такива , от които няма никаква представа .

Добави коментар

Водещи новини