От ГЕРБ поискаха финансови санкции за депутатите, които не са днес в пленарна зала

  • 06 ноември 2018 15:30

  • 890
  • 1
От ГЕРБ поискаха финансови санкции за депутатите, които не са днес в пленарна зала
©

От ГЕРБ поискаха финансови санкции за депутатите, които не са днес в пленарна зала.

По време на обсъждането на първо четене на бюджета на Националната здравноосигурителна каса  ГЕРБ поиска поименна проверка, при която се установи, че в залата има 129 народни представители. След това беше прието предложение на Данаил Кирилов /ГЕРБ/ по отношение на народните представители, които не са участвали в настоящата поименна проверка, да не се прилага чл. 10 ал. 1, 3 и 5 от финансовите правила по бюджета на Народното събрание, т.е. да не им се признаят транспортните, квартирните и дневните разходи за днешния ден.

Въпреки санкциите, от БСП обявиха, че ще продължат да не се регистрират в началото на заседанието. "Нерегистрирането ни за кворум продължава така, както сме го обявили", коментира пред журналисти лидерът на БСП Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за. Няма как с нашите гласове и давайки кворум, да се приемат решения, с които не сме съгласни, например да се увеличават данъците на старите коли, на дрехите втора употреба, да не се увеличават социални плащания, добави тя.

Винаги, когато сме отсъствали, включително и при пътуванията ни за представяне на "Визия за България", за тези дни не сме получавали заплати, хората да са спокойни, каза лидерът на социалистите. Тя обаче посочи, че държат в България да има законност и правов ред. "Не може с решение на Народното събрание да отменяш правила в правилника и във финансовите правила", коментира тя.

Нинова посочи, че депутатите от БСП се издържат с остатъка от заплатите си, след като им отрежат частта за отсъствията. От партийната каса не им даваме никакви пари, заяви категорично тя.

Последвайте канала на

Novini.bg
890 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2018.11.06 | 16:59

1

Да си го духат взаимно с "УЖ:"Патриотите!

Добави коментар

Водещи новини